Politie Zaanstreek-waterland

Inbrekers aangehouden

Purmerend / Zaanstreek-Waterland, 27-12-2011 o De politie heeft zondag 1ste kerstdag vier mannen in de leeftijd van 20 tot 38-jaar aangehouden nadat zij op heterdaad werden betrapt tijdens een woninginbraak.

Rond 20.00 uur belde een oplettende getuige de politie. Hij had mensen gezien in een woning aan de Sulawesi in Purmerend en vertrouwde de zaak niet. Agenten snelden ter plaatse en zagen dat er was ingebroken in de woning. De daders waren inmiddels gevlucht. Na een flinke zoektocht wisten de agenten de vier mannen aan te houden. Zij hadden zich in verschillenden tuinen verstopt. Eén verdachten had zich verstopt in een tuin van een politieman. Deze wachtte niet af en hield de verdachte aan. In de tuinen zijn verschillenden goederen aangetroffen die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Ook werd bij één van de verdachten verschillenden sieraden aangetroffen. Alle vier de verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Tijdens het kerstweekend is er in de politieregio Zaanstreek-Waterland 23 keer ingebroken. Het is een bekend fenomeen dat inbrekers hun slag slaan tijdens de feestdagen. Bewoners zijn niet thuis en blijven vaak ook de hele avond weg. Ook tijdens Oud & Nieuw zien we het cijfer van woninginbraken stijgen. De politie adviseert daarom tijdens de jaarwisseling goed af te sluiten en elkaars woning in de gaten te houden. Bij onraad bel 112!