Gemeente Oldambt


Gemeente Oldambt werkt toe naar één buitendienst

Het college van B&W van de gemeente Oldambt is akkoord met het voorstel om in 2012 de buitendiensten van de gemeente Oldambt, de gemeentelijke buitendienst en Publiq NV, samen te voegen. Dit houdt in dat Publiq NV wordt opgeheven, waarna de buitendienst volledig onderdeel uitmaakt van de gemeentelijke organisatie. Ontslagen zijn niet aan de orde. Eén buitendienst levert zowel de gemeente als de burger voordeel op. Binnen één organisatie kan zowel personeel als materieel efficiënter worden ingezet. Aansturing wordt duidelijker, uniformer en de continuïteit wordt gewaarborgd.

Dichter bij de burger
Het college van de gemeente Oldambt vindt het belangrijk om de buitendienst dichter bij de burger te brengen om zo de dienstverlening niet alleen zichtbaarder te maken, maar ook daar waar mogelijk te verbeteren. De buitendienst is het visitekaartje van de gemeente, zij fungeert in de openbare ruimte als de ogen en oren van de gemeente en draagt in belangrijke mate bij aan het imago.

Proactief en integraal
Het college van Oldambt wil toe naar zeven wijkploegen met aanvullend één ondersteunende gemeenteploeg. Beide typen ploegen zullen worden aangestuurd door één voorman. Vanuit de wijkploegen zal het beheer van de openbare ruimte proactief en integraal worden opgepakt. Dit leidt tot een efficiëntere aanpak op alle beheersaspecten. Hierdoor wordt de dienstverlening zichtbaarder en beter!
Het samenvoegen van de buitendiensten zal in 2012 vorm gaan krijgen. Na het principebesluit van het college van B&W is een adviesaanvraag naar de OR gegaan. Als alles loopt zoals verwacht en de Raad akkoord gaat met de gepresenteerde plannen zal de gemeente Oldambt in de loop van 2012 beschikken over één buitendienst die zal opereren onder de naam: Team Uitvoering.

Gemeente Oldambt, 27 december 2011