Nieuwbouwproject Heerlijk Houtingen in Hoogvliet officieel van start

Persbericht van Vestia Rotterdam Hoogvliet

Donderdag 22 december ging de bouw van het nieuwbouwproject Heerlijk Houtingen officieel van start. Wethouder Hamit Karakus (Wonen en Ruimtelijke Ordening Rotterdam), Yvonne Bekker (portefeuillehouder ruimtelijke Ordening deelgemeente Hoogvliet) en Monique Nijenhuis (bedrijfsdirecteur Vestia Rotterdam Hoogvliet) beklommen de heistelling en ontstoken daarna het vuurwerk. Met dit project bouwt Vestia het grootste woningbouwproject van Rotterdam dit jaar. En dat in een tijd waarin bouwen niet vanzelfsprekend is.

De feestelijke bouwstart werd druk bezocht. Voor de toekomstige bewoners is zo'n bouwstart een mijlpaal. Omwonenden verheugen zich op een mooie nieuwe wijk en hopen uiteraard dat de bouwoverlast zo minimaal mogelijk is.
Vestia Rotterdam Hoogvliet is er trots op dat het gelukt is om een plan te ontwikkelen voor de doelgroep die aangewezen is op de middeldure huurwoningen waar juist zo'n behoefte aan is. De plannen voor de woonomgeving hebben, in nauw overleg met omwonenden, vorm gekregen.

Heerlijk Houtingen
De nieuwe wijk Heerlijk Houtingen bestaat uit 200 huur- en koopwoningen, appartementen en eengezinswoningen. Een nieuwe buurt in een bestaande, levendige en groene wijk te midden van alle voorzieningen. Op deze plaats, waar eerst nog 324 portiekwoningen stonden, wordt nu in hoog tempo gewerkt aan Heerlijk Houtingen. De woningen worden volgens conceptbouw gerealiseerd. Een bouwwijze die snel, zuinig en met minder overlast kan worden toegepast. Waarbij er ook nog volop ruimte is voor de toekomstige bewoners om de woning naar eigen behoefte uit te breiden en in te delen. Slechts over circa 22 weken kan de eerste woning al worden opgeleverd. Een bijzonder project! Op www.heerlijkhoutingen.nl staat alle informatie over het project, de woningen en de voorwaarden.

//////.
Bij dit persbericht wordt een foto bijgevoegd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*

Links:
http://www.vestia.nl/rotterdamhoogvliet



Razende Robot Reporter