Gemeente Rotterdam

wie wordt vrijwilliger van het jaar 2011?

27 december 2011 | Deelgemeente Hoogvliet | nieuwsbericht

In aanloop naar de verkiezingsuitslag op 5 januari 2012, worden de drie genomineerde vrijwilligers kort geïntroduceerd. Sherida Riley

Sherida Riley

Deze week leest u meer over Sherida Riley, bewoonster van en vrijwilligster in Oudeland.

Sherida is 50 jaar en woont in de wijk Oudeland waar zij zich al vijftien jaar inzet als vrijwilligster voor Hoogvlietse kinderen, met name op het gebied van dans, theater en beweging. Zij doet dit samen met het Opbouwwerk maar ook bij de Oudelandsschool begeleidt ze kinderen en ouders met het opzetten van shows, kinderactiviteiten, straatactiviteiten etc. Bij wijkfeesten in Oudeland maakt ze kindershows en bij obs De Notenkraker zorgt ze voor de `Family days'. Haar huis zet ze regelmatig beschikbaar als dansoefenruimte en als we haar bellen om nog meer achtergrondinformatie komt ze nauwelijks boven de muziek uit want er wordt druk geoefend. De eerste generatie kinderen die zij trainde (the moving stars) zijn inmiddels semi-professionele danseressen en dansdocente geworden, dankzij de inspiratie en het enthousiasme van Sherida.

Doordat ze gelooft in de jeugd, hen kansen biedt, voor iedereen klaar staat en een voorbeeld is voor haar omgeving, is Sherida één van de drie genomineerde vrijwilligers.

Wie de titel Vrijwilliger van het jaar 2011 zal dragen wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie op 5 januari 2012 bekendgemaakt.