Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 27 december

Noord-Holland Noord, 27-12-2011 o 14:25 uur

Woninginbraken

De politie besteedt veel aandacht aan het opsporen van verdachten van woninginbraken. Dat gebeurt onder meer met technisch onderzoek en buurtonderzoek. Op het gebied van preventie werkt de politie nauw samen met gemeenten. Burgers kunnen zelf ook veel doen om een inbraak in hun woning te voorkómen. Zorg bijvoorbeeld voor goed hang- en sluitwerk en leg geen huissleutels onder de deurmat of in de bloembak. Tip de politie als u verdachte personen of voertuigen in uw woonomgeving ziet. Noteer signalement, kenteken en bijzonderheden. Heeft u rond de tijdstippen van de hieronder vermelde woninginbraken verdachte personen of voertuigen gezien, neem dan contact op met de politie: 0900 8844. Als u ziet dat onbekende personen zich verdacht ophouden bij een woning, dan is dat een heterdaadsituatie en kunt u het noodnummer van de politie bellen: 1-1-2.

Zwaag, maandag 26 december

Op tweede kerstdag tussen 16.00 uur en 00.05 uur 27 december werd ingebroken bij een woning aan het Hoefblad. In de woning werden verschillende kasten overhoop gehaald. De politie zal buurtonderzoek verrichten.

Hoorn, maandag 26 december

Op de Gedempte Appelhaven werd tussen 15.30 uur en 00.25 uur ingebroken. Bij thuiskomst zag de bewoner een raam aan de achterzijde van de woning openstaan. Het raam was opengebroken. De woning is geheel doorzocht. Er werd onder meer een computer gestolen.

Zwaag, maandag 26 december

In een woning aan de Klokketuin werd tussen 13.30 uur en 21.45 uur ingebroken via een raam aan de achterzijde van de woning. De woning werd geheeld doorzocht. Uit de woning werd onder meer een televisie gestolen.

Hoorn, maandag 26 december

Aan de Liornestraat werd omstreeks 13.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een woning. De gehele woning was overhoop gehaald. Er zijn onder meer waardepapieren weggenomen. De inbraak is gepleegd via de voorzijde van de woning, door het openbreken van het slot van de voordeur. De inbreker(s) heeft/hebben de woning vervolgens via de achterdeur verlaten.

Julianadorp, maandag 26 december

Tussen zaterdag 24 december 13.30 uur en maandag 26 december 11.00 uur werd ingebroken in een woning aan Middelzand. De inbraak werd gepleegd aan de achterzijde van de woning, vermoedelijk via een opening in de schutting, die de tuin scheidt met de tuin van de buren. Aan de achterzijde van de woning is een raam verwijderd. Uit de woning is een televisie weggenomen. De politie onderzoekt de sporen in en bij de woning en in de tuin van de buren.

Aanhouding wegens huiselijk geweld

Wervershoof, dinsdag 27 december

De politie hield om 00.30 uur een 38-jarige man aan wegens het plegen van huiselijk geweld. De man schopte na een ruzie zijn 39-jarige vriendin in haar buik. De twee hadden de gehele dag al ruzie gehad, hetgeen s nachts ontaarde in geweld. De vrouw wist de politie te bellen, die de man aanhield in de woning en heeft ingesloten op het politiebureau.

Kind gewond bij aanrijding

Dirkshorn, maandag 26 december

Bij een aanrijding op de Oosterdijk raakte omstreeks 13.30 uur een 8-jarige jongetje gewond. Het kind werd op zijn fiets aangereden, maar leek in eerste instantie ongedeerd. Toen zijn vader hem even later ophaalde werd hij in de auto benauwd en kreeg hij last van zijn nek. Hij is toen alsnog voor controle naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn letsel lijkt mee te vallen. Wel had hij wat last van zijn schouder. Hoe de aanrijding heeft plaatsgevonden is onbekend.

Vier autos botsen op elkaar

Alkmaar, maandag 26 december

Op de Martin Luther Kingweg botsten omstreeks 15.00 uur vier autos op elkaar. De eerste auto stond te wachten voor de verkeerslichten, de achteropkomende auto stopte op tijd, maar stond dicht op zijn voorganger. Hetzelfde gold voor de derde auto. Ook de bestuurder van de vierde auto remde, maar de auto kwam te laat tot stilstand en reed achterop de auto voor hem. Alle autos botsten hierdoor tegen elkaar. De inzittenden van de vierde auto en de tweede auto zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis, met onder andere nekklachten.

Drankrijders op de vlucht aangehouden

Breezand, dinsdag 27 december

Omstreeks 02.50 uur gaf de politie een 28-jarige automobilist uit Anna Paulowna op de Bergmanstraat een stopteken om te controleren op alcoholgebruik. De bestuurder negeerde het stopteken echter en reed weg. Op de Bergmanstraat parkeerde hij zijn auto en vluchtte te voet de wijk in, samen met de passagier van de auto. De politie is de verdachten eveneens te voet gevolgd. Korte tijd later zag de politie de bestuurder van de auto terugkeren naar de auto. Hij werd aangehouden na het afnemen van een blaasproef (490 ug/l). Omdat in de politiebus bleek dat het rijbewijs van de bestuurder nog in de auto zou liggen, keerde de politie samen met de verdachte terug naar de auto. Op dat moment ging degene die eerder als passagier in de auto had gezeten er met hoge snelheid met de auto vandoor. Hij reed in de Poldermanstraat tegen een lantarenpaal. Na de botsing vluchtte hij uit de auto en rende de bosjes in. Doordat de politie met een politiehond ter plaatse was, gaf de man zich vlug over. De 22-jarige man uit Anna Paulowna werd aangehouden en bleek eveneens teveel te hebben gedronken (465 ug/l).

Automobilist strandt op rotonde

Alkmaar, dinsdag 27 december

Op het verkeersplein Kooimeer belandde een 30-jarige automobilist uit Alkmaar omstreeks 00.15 uur met zijn auto in de berm. Hij bleek onder invloed van alcohol en blies 705 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en zijn auto is weggesleept.

Vermiste kinderen teruggevonden

Tuitjenhorn, maandag 26 december

Op tweede kersavond verdwenen vanaf het instituut Midgard, waar jongeren met een verstandelijke beperking verblijven, twee kinderen van 10 en 11 jaar oud. Het meisje van 11 en de jongen van 10 jaar waren samen aan het fietsen, maar kort na 17.00 uur was er geen spoor meer van ze te bekennen. Na een intensieve zoektocht van de politie in de omgeving van het instituut en een zoekslag van motorrijders uit Den Helder in de omliggende gemeenten, werden de kinderen nog diezelfde avond teruggevonden. De kinderen werden uiteindelijk omstreeks 19.45 uur door een hondengeleider van de politie in de buurt van het instituut aangetroffen. Het is niet bekend waar zij in de tussentijd zijn geweest. De kinderen zijn ongedeerd.

Snelheidscontrole

Heerhugowaard, dinsdag 27 december

Op de Zuidtangent controleerde de politie de snelheid van automobilisten tussen 10.30 uur en 13.00 uur. De maximumsnelheid bedraagt daar 50 km per uur. Van de 1508 passanten reden er 107 harder dan toegestaan. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 78 km per uur.