Plan Nederland

Postcode Loterij in top 3 grootste gevers ter wereld

27 december 2011

Novamedia/Postcode Loterijen, de moederorganisatie van de Nationale Postcode Loterij is de derde grootste private geldgever ter wereld. Dat schrijft City A.M., het best gelezen dagblad voor de zakenwereld in London. De Nationale Postcode Loterij geeft ook gul aan projecten van Plan.

Plan-directeur Monique van 't Hek heeft de Nationale Postcode Loterij namens Plan gefeliciteerd met de hoge notering. In Nederland steunt de Nationale Postcode Loterij met 50 procent van de inleg goede doelen op het gebied van mens en natuur. Plan-projecten die door de Nationale Postcode Loterij worden gesponsord zijn onder andere het Missing Child Alert en het lespakket van de campagne Schaatsen en Zwemmen voor Water.

Novamedia/Postcode Loterijen staat met een totaal van 451 miljoen pond voor goede doelen op de derdeplaats van goede doelen. Zij moet alleen de Bill & Melinda Gates Foundation (1,67 miljard pond) uit Amerika en de Wellcome Trust (602 miljoen pond) uit Engeland boven haar dulden als grootste donoren ter wereld.
""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
Tel. 020 549 55 20
Rek.nr: 39.35.86.766