Politie Rotterdam-Rijnmond

Politie vraagt opnieuw aandacht voor vermiste Monika Tanova

Datum incident: 27-12-2011 Locatie: Rotterdam-Zuid - District/dienst: Korps / overig Zuid

Datum publicatie: 27-12-2011 14:45

1000_29591_1.jpg

ROTTERDAM-ZUID- De Bulgaarse Monika Tanova is vrijdag 30 december een jaar vermist. De politie vraagt mensen die informatie hebben, maar daarover niet eerder met de politie spraken, dat toch te doen.

Het onderzoek

De destijds 25-jarige Monika Tanova wordt sinds 30 december 2010 vermist. Monika had rond half vier die middag met haar partner afgesproken, maar zij kwam nooit aan op de afgesproken locatie.

Uit camerabeelden van metrostation Slinge blijkt dat Monika de dag van haar verdwijning rond 09.00 uur het metrostation verliet.

Uit rechercheonderzoek blijkt verder dat zij die ochtend nog in de omgeving van Plein 1953 in Rotterdam verbleef. Regelmatig verkocht Monika de Zelfkrant, een soort straat-krant, voor de ingang van supermarkt Aldi aan Plein 1953. Onduidelijk is of zij dat die 30 december ook heeft gedaan.

Volgens getuigen zou Monika de dag van haar verdwijning schoonmaakwerkzaamheden verrichten bij iemand thuis. Uit haar telefoongegevens blijkt dat zij van het einde van de ochtend tot halverwege de middag in de omgeving Zuidwijk geweest is. Nog altijd is on-duidelijk bij wie ze toen is geweest.

Wat we wel met zekerheid weten, is dat na die middag niemand meer iets van haar ver-nomen heeft.

Aandacht voor de verdwijning

Aandacht in tv-programma's als Opsporing Verzocht, SBS6 Hart van Nederland en diver-se flyeracties hebben in totaal bijna 60 tips opgeleverd. Deze zijn uitgebreid onderzocht, maar leverden helaas niets op.

De politie Rotterdam-Rijnmond wil graag deze zaak tot een oplossing brengen. Naast het onderzoek in Nederland staat Monika nog steeds internationaal gesignaleerd en loopt er een rechtshulpverzoek aan de Bulgaarse autoriteiten.

Flyers, posters en borden

Op locaties waar Monika volgens onderzoek mogelijk op de dag van haar verdwijning geweest is of waar zij regelmatig kwam, plaatst de politie vanaf dinsdag 27 december borden met een getuigenoproep. Er komen posters en op 30 december, de dag waarop Monika een jaar geleden verdween, worden flyers verspreid.

Getuigenoproep

De politie en familie van Monika zoeken haar nog altijd. Heeft u informatie over de ver-dwijning van Monika? Neemt u dan contact op met de Politie Rotterdam-Rijnmond via telefoonnummer 0900- 8844 of, als u anoniem wilt blijven, via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

1000_29591_2.jpg