Gemeente Son en Breugel


Breugel

Vrijwilligerspenning Son en Breugel

Op dinsdag 27 december 2011 reikt burgemeester Hans Gaillard de Vrijwilligerspenning uit aan de heer B.P. van Oorschot (73 jaar). De uitreiking vindt plaats in Berkenstaete, aan De Bontstraat 71 in Son.

De vrijwilligerspenning wordt elk jaar toegekend als blijk van waardering. Zowel inwoners als niet-inwoners, die zich belangeloos verdienstelijk hebben gemaakt voor de Son en Breugelse gemeenschap komen in aanmerking.

Ruim dertig jaar geleden ging in Son het oude gebouw van Zonhove aan de Nieuwstraat tegen de vlakte.
Vanaf die dag fotografeert, dateert en archiveert de heer Van Oorschot vrijwel alles wat in Son en Breugel gesloopt of gebouwd wordt. Zijn archief bestaat inmiddels uit meer dan 400 ordners, gesorteerd op nummer, jaartal en alfabet.

De heer Van Oorschot is dagelijks bezig met dit levenswerk. Regelmatig leent hij spullen uit aan verenigingen e.d.. Hij kan zondermeer worden beschouwd als dé vrijwillig archivaris van Son en Breugel.

Zijn werkzaamheden, die geheel op vrijwillige basis en zonder enige vergoeding worden ver-richt, zijn van grote waarde voor o.a. het historisch besef van deze en toekomstige genera-ties.