Politie Utrecht

Persbericht utrecht stad

Utrecht, 27-12-2011

Geen aangifte

UTRECHT - Aangehouden man doet geen aangifte tegen de politie van mishandeling.

Zaterdagavond 24 december kreeg de politie een melding van een verdachte situatie aan de Che Guevarestraat. Getuigen hadden het vermoeden dat er mogelijk ingebroken werd. Ter plaatse werd een 48-jarige man uit Utrecht aangetroffen en gecontroleerd. Al snel werd duidelijk dat de man niets met een inbraak te maken had. Tijdens de controle escaleerde het. Hierop werd de Utrechter aangehouden.

In de media is veel geschreven over de wijze van aanhouding. Hierop werd de man voor een gesprek en het doen van aangifte uitgenodigd. Dat gesprek vond vandaag plaats. Bij het gesprek werd de man ondermeer bijgestaan door zijn advocaat. Tijdens het gesprek heeft de politie expliciet aan hem gevraagd aangifte te doen. De man gaf aan hiervan af te zien. Wel zal hij gebruikmaken van de klachtenregeling van de politie.

Afgelopen zondag heeft het Openbaar Ministerie, aan een onafhankelijke afdeling van de politie, opdracht gegeven om de feiten rondom de aanhouding zorgvuldig te onderzoeken. Dat onderzoek loopt nu. De verwachting is dat binnen enkele weken de resultaten van het onderzoek bekend zijn. Op basis van die resultaten, neemt het OM een beslissing.