Gemeente Aalsmeer

tekent voor aanleg glasvezelnetwerk

Gemeente Aalsmeer tekent voor aanleg glasvezelnetwerk

Op 20 december ondertekenden Wethouder Verburg en de heer Visser namens Communication Infrastructure Fund (CIF) een overeenkomst over de aanleg van een glasvezelnetwerk in Aalsmeer en Kudelstaart. De Gemeente Aalsmeer krijgt als één van de eerste gemeenten in Nederland een glasvezelnetwerk. Glasvezel is hét netwerk van de toekomst voor internet, telefoon en televisie. Wethouder Verburg: "Ik hoor veel positieve geluiden van inwoners, sportverenigingen, scholen en het bedrijfsleven over de aanleg van het snelle glasvezelnetwerk. Natuurlijk is het hier en daar lastig als de straat open moet, maar we zorgen in de afspraken met CIF dat er zo min mogelijk overlast is voor de omwonenden."

De gemeente Aalsmeer tekende de overeenkomst met CIF om afspraken vast te leggen over de uitvoering van de werkzaamheden en de communicatie met bewoners. Ook houdt de gemeente toezicht op de naleving van de afspraken.

Tijdens de feestelijke ondertekening nam de wethouder uit handen van initiatiefnemer CIF het eerste exemplaar van de glasvezelbouwkrant in ontvangst met daarin alle relevante informatie over de aanleg. Alle bewoners die binnen het aansluitgebied wonen ontvangen, een aantal weken voor de aanlegwerkzaamheden in hun straat beginnen, deze krant. Ook kreeg hij de `bouwmat' overhandigd. Deze ludieke deurmat wordt gratis verstrekt aan iedere inwoner van Aalsmeer die zich aanmeldt voor een kosteloze aansluiting. Op http://www.glasvezelweken.nl/ staat hoe inwoners zich kunnen aanmelden. Als inwoners tijdens de aanlegperiode niet meedoen, maar later besluiten alsnog een aansluiting te nemen, zijn hier wel kosten aan verbonden. Op deze website is ook de planning van de werkzaamheden te zien.

Van start

Maandag 9 januari starten de graafwerkzaamheden voor de aanleg van de eerste glasvezelkabels. De bewoners van deze huizen zijn al geïnformeerd. Naar verwachting zijn voor het eind van het jaar 2012 alle werkzaamheden voor de aanleg van het glasvezelnetwerk afgerond in de hele gemeente.

CIF is de organisatie die de aanleg van het glasvezelnetwerk mogelijk maakt. Zij is een Nederlandse onderneming op het gebied van communicatie-infrastructuur en dataverbindingen. CIF investeert continu in haar infrastructuur bestaande uit onder andere zendmasten en kabelnetmerken om ervoor te zorgen dat deze geschikt zijn voor de meest geavanceerde communicatiediensten.

Wethouder Verburg en de heer Visser, directeur van CIF ondertekenen de overeenkomst over aanleg van glasvezelnetwerk

Wethouder Verburg en de heer Visser, directeur van CIF ondertekenen de overeenkomst over de aanleg van het

glasvezelnetwerk in de Gemeente Aalsmeer.