Gemeente Bergen op Zoom

beter te vinden met behulp van WinkelAcht

Winkels voortaan beter te vinden met behulp van WinkelAcht

Op zaterdag 10 december opende wethouder Ton Linssen in het centrum de WinkelAcht. Het is een de nieuwe benaming voor het bewegwijzeringssysteem waardoor een verbinding wordt gemaakt tussen 't Vierkantje en winkelgebied De Parade.

Kunstenaar/vormgever John Prop is door stichting KidOR gevraagd om het bewegwijzeringssysteem vorm te geven. Prop heeft gekozen voor 75 roestvrijstalen silhouetten, stijlvolle, in het oogspringende symbolen die niet alleen raken aan de historie van de stad maar tegelijkertijd de weg wijzen naar winkelier en winkelwaar.

De WinkelAcht is de naam voor het winkelgebied dat loopt van 't Vierkantje naar de Parade. Beide winkelgebieden vormen tezamen twee lussen: het cijfer acht. De kunstzinnige bewegwijzering van John Prop maakt de WinkelAcht als winkelgebied meer zichtbaar voor bezoekers. Vanaf de parkeerplaatsen en het NS-station wijzen de 75 bordjes de bezoeker de weg naar het winkelgebied.

Prullenbakken, meterkasten, parkeerautomaten en bloembakken doen gelijktijdig dienst als wegwijzer en kunstobject.

John Prop

John prop werkt als illustrator, cartoonist, vormgever en wandschilder. Hij heeft landelijk al vele grote kunstobjecten in de openbare ruimte op zijn naam staan. Daarnaast is hij organisator en curator van verschillende kunstprojecten. Zijn ontwerp voor de bewegwijzering viel bij de jury, bestaande uit de Stichting KidOR en omwonenden, op door originaliteit en diversiteit.