Gemeente Voorschoten

fortgensschool

Wethouder Blommers bezoekt Fortgensschool

Kinderen komen onderweg naar school regelmatig verkeersonveilige situaties tegen voor fietsers en voetgangers. Leerlingen van groep 7 van de Fortgensschool gingen op pad met de camera en maakte foto's van deze knelpunten. De kinderen schreven toelichtingen bij de foto's en overhandigden deze een paar weken terug aan wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen.

Inmiddels zijn alle 21 knelpunten bezocht door de verkeerskundigen van de gemeente. De meeste punten zijn bekend bij de gemeente en staan op de planning om zo snel mogelijk aan te passen. Sommige zijn van dusdanige omvang dat er een inspraakprocedure aan vooraf moet gaan. Daarom kunnen deze wat langer duren. In sommige gevallen kan de gemeente niets veranderen, omdat de onveilige situatie wordt veroorzaakt door het overtreden van de verkeersregels. Op die punten wordt extra politiecontrole ingezet.

Wethouder Freddy Blommers van Verkeer bezocht de leerlingen van groep 7 vorige week, om hen persoonlijk te vertellen welke maatregelen de gemeente gaat nemen. Deze maatregelen worden te zijner tijd gepubliceerd in de informatiepagina in Groot Voorschoten.
* 27 december 2011