Gemeente Den Haag

Den Haag wil 15.000 extra banen

De gemeente Den Haag wil de werkgelegenheid in de stad nog verder stimuleren. Het doel is zo'n 15.000 extra banen erbij tot 2020. De plannen staan in het actieprogramma Economische Visie 2012.

Eerder dit jaar heeft de Haagse gemeenteraad de `De Kracht van Kwaliteit - Economische Visie Den Haag' vastgesteld. Daarin staat de strategie voor de ontwikkeling van de economie van de stad op de lange termijn. In het actieprogramma wordt deze strategie verder uitgewerkt.

In het actieprogramma zijn ook zeven prioriteiten opgenomen:
* Aantrekken van internationale bedrijven en instellingen
* Bevorderen van het innovatieve cluster Veiligheid
* Aantrekken kenniswerkers

* Meer economie in de wijken

* Vergroten bestedingen in Centrum en Scheveningen
* Aantrekken van congressen

* Verduurzamen van de economie

Wethouder Henk Kool: "Ondanks de economische crisis moet Den Haag voor nieuwe én bestaande bedrijven zo aantrekkelijk mogelijk zijn. Dat betekent dat ondernemers en instellingen letterlijk en figuurlijk de ruimte moeten hebben om te ondernemen. Alleen dan kunnen bedrijven groeien en extra personeel aannemen."

Onderwijs-arbeidsmarkt

Voor het specifieke thema van aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt werkt de gemeente samen met scholen en werkgevers aan een apart actieplan dat in het voorjaar wordt gepresenteerd.

Investeren in kerngebieden

De komende jaren wordt verder geïnvesteerd in de ontwikkeling van economische kerngebieden als het centrum, het Centraal Station en het Beatrixkwartier. Dit zijn toplocaties voor internationale (hoofd)kantoren. Daarnaast is de internationale zone een aantrekkelijk gebied met een hoge concentratie internationale instellingen. Samen met vastgoedeigenaren en ondernemers in de stad wil de gemeente de kwaliteit en uitstraling van die kerngebieden op peil houden en waar mogelijk versterken.