Ingezonden persbericht


Eerste gipsvlucht verwacht op 27 december

Op dinsdag 27 december wordt de eerste gipsvlucht van dit wintersportseizoen verwacht op Rotterdam The Hague Airport. De vlucht van Tyrol Air Ambulance, vluchtnummer TYW 221, vertrekt uit Innsbruck en zal naar verwachting om ongeveer 12.00 uur aankomen op Rotterdam The Hague Airport.

Op dit moment is nog niet bekend hoeveel patiënten met deze vlucht gerepatrieerd zullen worden. In de komende dagen zullen de Nederlandse alarmcentrales ANWB Alarmcentrale, Eurocross, Mondial Assistance en SOS International plaatsen voor hun verzekerden reserveren.

Aan boord van het vliegtuig van Tyrol Air Ambulance kunnen patiënten medisch verantwoord vervoerd worden. Zo kunnen in het vliegtuig stoelen met speciale voorzieningen voor passagiers met beenletsel worden ingebouwd en is het zelfs mogelijk om patiënten liggend te vervoeren als hun verwondingen dit noodzakelijk maken. Bovendien bevinden zich naast de reguliere bemanning ook artsen en verpleegkundigen aan boord om zodoende ook onderweg medische zorg te kunnen bieden.

Na de landing op Rotterdam The Hague Airport worden de passagiers direct per ambulance of taxi verder vervoerd.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht