Vrije Universiteit Amsterdam

22 DECEMBER 2011
85 uur volleyballen: studenten spelen langste volleybalwedstrijd ooit SVU Volleybal doet opnieuw Wereld Record Poging

De Studentenvolleybalvereniging van de VU (SVU Volleybal) verbreekt tussen kerst en oud & nieuw het Guinness World Record door 85 uur te volleyballen. Van 27 tot en met 30 december spelen de studentenvolleyballers de langste wedstrijd ooit. De recordpoging staat in het teken van de Johan Cruyff Foundation. Jan van Zanen, burgemeester van Amstelveen, opent dinsdag 27 december 12.00 officieel de recordpoging.

Goede doelen
Drie jaar geleden verbeterden de studenten van SVU Volleybal het Guinness World Record "langste volleybalwedstrijd ooit" door een wedstrijd van zestig uur te spelen. Zij haalden daarmee ruim 9.300 euro op voor Villa Pardoes. Inmiddels is het record twee keer verbroken en heeft een Hongaarse volleybalvereniging het record op tachtig uur gezet.

Tijdens de recordpoging worden dit jaar activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor de Johan Cruyff Foundation. De fitnesszaal van Sportcentrum VU is 85 uur lang vrij toegankelijk en er worden clinics en toernooitjes georganiseerd.

30 december 17.01
Vrijdag 30 december wordt het record verbroken. Om 17.01 uur is SVU Volleybal opnieuw in het bezit van het officiële wereldrecord.



Vrije Universiteit Amsterdam