Ingezonden persbericht


Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie

Prof of niet, jij fietst bovenin de baan!

De KNWU en Libéma Profcycling organiseren tussen kerst en oud & nieuw voor elke fietsliefhebber de 'Nationale Baandagen'. De ultieme kans om baanwielrennen te beleven en de profs aan te moedigen!

Dinsdag 27 t/m vrijdag 30 december 2011 staat Omnisport in Apeldoorn volledig in het teken van baanwielrennen. Naast de Nederlandse top die strijdt om de Nationale titels tijdens het KNWU NK Baanwielrennen 2011, is er in de ochtend de mogelijkheid voor fietsliefhebbers om een unieke ervaring als baanwielrenner op te doen. Naast een clinic baanwielrennen, geeft de Nationale Bondscoach een Masterclass Olympische Baanonderdelen, zijn er fitheidstesten en workshops over voeding en materiaal.

Het initiatief van dit evenement ligt bij de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU). Door evenementen aan te bieden die uniek, exclusief en onderscheidend zijn is fietsen bij de KNWU een ware belevenis voor de sportieve fietser. In samenwerking met Libéma Profcycling, de organisator van het KNWU NK Baanwielrennen 2011, bestaat nu de koppeling tussen de top- en de breedtesport.

Deze dagen worden mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Apeldoorn en de Provincie Gelderland.

De Gemeente Apeldoorn beschouwt 'de Nationale Baandagen' als een welkome aanvulling op het gebruik van het Omnisport Apeldoorn door de KNWU. "Wij zijn ervan overtuigd dat sportieve fietsers die tot dusverre alleen asfalt of bospaden gewend zijn, de kennismaking met de topbaan in het Omnisport Apeldoorn als een geweldige belevenis zullen ervaren."

De Provincie Gelderland ziet de Nationale Baandagen als een nieuwe activiteit die bij kan dragen aan het realiseren van de Gelderse breedtesportdoelen ('meer Gelderse burgers in beweging'), de doelen inzake bedrijfssport ('vitale werknemers') en aan versterking van de Gelderse kernsport wielrennen.

Enthousiast? Kijk voor meer informatie op knwu.nl/nationalebaandagen en meld je aan!

Aanmelden kan vanaf dinsdag 29 november 2011.

Wees er snel bij, want Vol = Vol!



Ingezonden persbericht