Ingezonden persbericht


Maandag, 19 december 2011

Niki Terpstra van start op KNWU NK baanwielrennen
Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Baanwielrennen van 27 t/m 30 december a.s. in Omnisport Apeldoorn zal met name de koppelkoers op vrijdag 30 december zeer sterk bezet zijn. Voormalig Nederlands kampioen op de weg Niki Terpstra (Omega Pharma - Quick Step) zal samen met Yoeri Havik een duo vormen. Andere bekende koppels zijn: Peter Schep met Wim Stroetinga, de uit Apeldoorn afkomstige Leon van Bon met Danny Stam, Nick Stöpler met Michael Vingerling en Bobbie Traksel met Reinier Honig, beiden prof bij Landbouwkrediet.

De andere duuronderdelen bij de mannen mogen ook rekenen op een sterk deelnemersveld, met onder andere Arno van der Zwet, Levi Heimans, Jenning Huizinga en Tim Veldt. Op de sprintonderdelen strijden onder meer de ambassadeur van de WK en EK baanwielrennen Teun Mulder, Roy van den Berg, Hugo Haak en Matthijs Büchli tegen elkaar. Ook de vrouwen zijn bij de NK baan sterk vertegenwoordigd. Op de sprintonderdelen zullen Willy Kanis en Yvonne Hijgenaar de topfavorieten voor de nationale titel zijn en op de duuronderdelen zullen Kirsten Wild, Ellen van Dijk en Vera Koedooder ongetwijfeld een grote kans op eremetaal maken.

Al met al een sterk rennersveld tijdens de KNWU NK baanwielrennen die u niet mag missen. Voor alle wedstrijddagen zijn er nog voldoende kaarten beschikbaar. Tickets variëren van dagtickets voor ¤ 5,- p.p. voor kinderen tot 12 jaar tot ⤠9,50 p.p. voor 12 jaar en ouder. Naast deze dagtickets zijn er ook passe-partouts verkrijgbaar voor twee, drie of vier dagen. Ook zijn er nog plaatsen verkrijgbaar voor de Nationale baandagen van de KNWU. Wil je ook wel eens bovenin de piste fietsen, dan kan je bij de Nationale Baandagen (in het ochtendprogramma van het KNWU NK Baan) ervaring opdoen als baanwielrenner. Voor meer informatie zie www.knwu.nl/nationalebaandagen.

Kijk voor het bestellen van tickets, actuele nieuwsberichten en het complete programma op de website www.nkbaanwielrennen.nl. Ook kunt u de NK baan volgen op Twitter: @nkbaan en facebook.com/nkbaan voor de meest actuele informatie, acties, foto's en video's.

EINDE PERSBERICHT