Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Schaatshoek bij Kringloopwinkel Pantar met ijskoude prijzen

Met schaatsen van de kringloop naar ijsbaan in het Westerpark

Op dinsdag 27 december begint bij de kringloopwinkel van Pantar Amsterdam een grote schaatsverkoop. In de winkel aan de Van Slingelandtstraat (Westerpark) is een schaatshoek ingericht met een uitgebreide collectie van Friese doorlopers, noren, kunstschaatsen, hockeyschaatsen en dubbele ijzers voor kleuters. De schaatsen in zowel kindermaten als grote maten gaan allemaal weg voor een klein prijsje.

Huiselijke ijsbaan

IJs of geen ijs, de nieuwe schaatsen kunnen direct worden ondergebonden. In het Westerpark, om de hoek van de Kringloopwinkel, ligt van 23 december tot en met 8 januari een grote ijsbaan. De kringloopwinkel van Pantar leverde de meubels voor vier gezellige huiskamers rondom de ijsbaan, zoals 'opastoelen', schemerlampen en salontafels. Je vindt deze gezelligste ijsbaan van Amsterdam in de Zuiveringshal West. Kijk voor meer informatie op www.westergasfabriek.nl.

Humana

Een groot deel van de schaatsen komt van ontwikkelingsorganisatie Humana. Medewerkers van Pantar sorteren de inhoud van Humana's kledingcontainers in Noord-Holland. 'Als extraatje kregen we van Humana 700 dozen met spullen voor 'in en om het huis'. Hier waren we erg blij mee. Het geeft mooi werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De afgelopen maanden hebben onze medewerkers alles uitgezocht. En nu het winter is, kunnen we aan alle Amsterdammers schaatsen voor een ijskoud prijsje aan bieden,' vertelt Olivier Bongers, hoofd Kringloop bij Pantar Amsterdam.

Winkeladressen Kringloop Pantar

De Kringloopwinkels van Pantar Amsterdam zijn gevestigd aan Van Slingelandtstraat 39 in Westerpark en aan de Willem Roelofsstraat 2 in Slotervaart/Overtoomseveld. Openingstijden zijn op maandag van 13.00 tot 18.00 uur, dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Kringloopbedrijf Pantar Amsterdam

Pantar Amsterdam Kringloopbedrijf is onderdeel van Pantar Amsterdam, een organisatie die in Amsterdam en Diemen ruim 10.000 mensen begeleidt op weg naar ongesubsidieerd werk. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, met verschillende mogelijkheden en kwaliteiten, die zich met onze begeleiding ontwikkelen om (weer) aan de slag te gaan. Pantar Amsterdam Kringloopbedrijf heeft twee vestigingen. De medewerkers zijn allemaal op weg naar een reguliere baan. De opbrengsten van de kringloopwinkel komen geheel ten goede aan onze re-integratietrajecten.