Politie Kennemerland

Overvallenteam houdt verdachte woningoverval Bennebroek aan

KENNEMERLAND, 30-12-2011

Het Overvallenteam van politie Kennemerland heeft een 23-jarige Haarlemmer aangehouden, op verdenking van betrokkenheid bij de gewapende woningoverval in Bennebroek, die op dinsdagochtend 20 september jl. plaatsvond aan de Willinklaan.

Tijdens deze overval in september jl. werd een inwoner van Bennebroek in zijn eigen huis overvallen en bedreigd met een vuurwapen. De daders wilden geld en omdat dit niet in huis was, zijn de daders ermet o.a. de auto van de bewoners en hun bankpassen vandoor gegaan. De auto werd diezelfde dag door de politie teruggevonden in Zwaanshoek. Met de gestolen bankpassen van de bewoners is door de verdachten gepind. Dit werd vastgelegd door de bewakingscamera van de bewuste bank: de beelden hiervan werden o.a. in het tv-programma Opsporing Verzocht getoond, evenals een reconstructie van de overval en een compositietekening van een van de daders (link naar dit item:
http://www.youtube.com/watch?v=qMFe23S8PpM).

Het Overvallenteam kreeg na onderzoek zicht op de verblijfplaats van een van de verdachten van de Bennebroekse woningoverval en kon hem onlangs in Amsterdam aanhouden.
Het Overvallenteam zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Eerder werd onderstaand persbericht verzonden over deze woningoverval:

Overval op woning
BENNEBROEK, 20 september- De politie kreeg dinsdagmorgen omstreeks 10.50 uur een melding van een gewapende overval op een woning aan de Willinklaan. Overvallers bedreigden de bewoner met een vuurwapen. De bewoner is ongedeerd gebleven. De overvallers gingen er in ieder geval vandoor met de auto van de bewoners, een Porsche Cayenne. Deze auto is later teruggevonden in Zwaanshoek. Wat er verder gestolen is, is nog niet bekend. Het Overvallenteam heeft direct een uitgebreid onderzoek opgestart. Voor zover bekend heeft dit nog niet tot aanhoudingen geleid. Het onderzoek is nog in volle gang.