Gemeente Zeist



Wijkvernieuwing Kerckebosch gaat door

Na jaren van zorgvuldige voorbereiding heeft de Raad van State op 28 december 2011 groen licht gegeven voor het bestemmingsplan `Hoge Dennen/Kerckebosch'. De bezwaren van drie belangenorganisaties zijn, op één na, allemaal ongegrond verklaard. De gemeente Zeist en woningcorporatie Seyster Veste zijn verheugd over het besluit en gaan nu over tot de uitvoering. Bewoners en omwonenden ontvangen in januari 2012 meer informatie over de werkzaamheden. Flats in Kerckebosch

Besluit Raad van State

De Raad van State oordeelt dat de gemeenteraad van Zeist het bestemmingsplan zorgvuldig heeft voorbereid en de vele belangen goed heeft afgewogen. Zij vindt het belang voor de verbetering van de wijk aangetoond. `Het plan heeft geen significante gevolgen voor de Ecologische Hoofdstructuur' aldus de Raad van State. De boswiggen tussen de buurten en de open verbinding met de groene gebieden rond de wijk tonen volgens de Raad van State aan dat de wijk haar groene karakter behoudt.

De Raad van State heeft één uitzondering gemaakt in het bestemmingsplan. Op een plek in de wijk mag één appartementencomplex niet hoger worden dan zes woonlagen, omdat de Raad van State oordeelt dat in het bestemmingsplan onvoldoende is gewaarborgd hoe lichteffecten van de hoogbouw op de directe omgeving worden beperkt. Dit staat de uitvoering van de wijkvernieuwing op geen enkele manier in de weg.

Start wijkvernieuwing

Op dit moment wacht de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Kerckebosch op de uitspraak van de rechter over de voorlopige voorziening voor de bomenkap. Als de rechter de aangevraagde voorlopige voorziening afwijst, start de WOM Kerckebosch zo snel mogelijk met de uitvoering. Naar verwachting start de bouw van de eerste woningen eind 2012.

Start herhuisvesting

Voor de huurders van de Prinses Irenelaan start het herhuisvestingstraject. In januari 2012 informeert Seyster Veste deze huurders persoonlijk over de peildatum en de verdere stappen in het verhuistraject.

Bekijk hier de Nieuwskaart die na de uitspraak van de Raad van State in Kerckebosch huis aan huis is bezorgd.