Overwinning Tulips en PKC op 3e dag Korfbal Challenge

Zeist, 29 december 2011 - Op de derde dag van de Korfbal Challenge wonnen de Tulips van TOP/Wereldtickets.nl: 26-23. De wedstrijd Daimonds-PKC eindigde in 21-28. De Finale van de Korfbal Challenge, KZ/Hiltex - Fortuna/MHIR, vindt morgen om 20.45 uur plaats in Topsportcentrum Rotterdam.

Tulips - TOP/Wereldtickets.nl
De Tulips hebben zich ten koste van TOP/Wereldtickets.nl geplaatst voor de strijd om de derde en vierde plaats. Het team van Jan Sjouke van den Bos trok in een spannende wedstrijd aan het langste eind. In de eerste helft gingen beide ploegen gelijk op en werden de duels onder korf niet gemeden. Het leverde vrije ballen, strafworpen, maar voornamelijk veel doelpunten op. Saillant detail was de strijd tussen een speler uit Catalonië en een speler uit Chinees Taipei. Het klinkt gek voor een wedstrijd in Nederland, maar op de Korfbal Challenge 2011 was het toch echt waar. Ricky Wu stond in de basis bij de Tulips, terwijl bij TOP/Wereldtickets.nl Marc Castillo in de tweede helft het veld betrad. Eerstgenoemde was duidelijk beter in vorm, Castillo wist in de beperkte minuten die hem gegund waren niet te scoren, terwijl Ricky Wu het publiek goed wist te vermaken. Hij scoorde vijf keer. De eindstand bleef na een 16-14 ruststand steken op 26-23 in het voordeel van de Tulips.

Diamonds - PKC/Hagero
De strafschop in tweeën werd door Johan Cruijff en Jesper Olsen ooit tot doelpunt gepromoveerd. Nadhie den Dunnen had dat donderdagavond kunnen doen met de vrije bal over vier schijven. Tom Kalkman nam namelijk zijn vrije bal op Rutger Sijstermans die op zijn beurt de bal doorpasste naar Lara Boonstoppel. Boonstoppel zag twee dames van de Diamonds op zich af stormen en besloot de bal door te gooien naar de volledig vrijstaande Den Dunnen. Haar schot bereikte echter nooit het scorebord, waardoor deze vrije bal over vier schijven uiteindelijk ook nooit de geschiedenisboeken zal halen. De prachtige doorloop die Laurens Leeuwenhoek in samenspel met Danny den Dunnen produceerde, verdient dat wel. De jonge international scoorde al zwevend in de lucht op schitterende wijze en kreeg daarmee het publiek op de banken. Die momenten maakten de wedstrijd nog enigszins bezienswaardig. De Diamonds konden de scoringsdrift van PKC/Hagero niet stoppen. Bij rust stond het al 10-17, 25 zuivere minuten later prijkte er een 21-28 eindstand op het scorebord.

Uitslagen donderdag 29 december
Tulips - TOP/Wereldtickets.nl 26-23
Diamonds - PKC/Hagero 21-28

Programma donderdag 29 december:
16.45u 5e/6e plaats Daimonds - TOP/Wereldtickets.nl 18.30u 3e/4e plaats Tulips - PKC/Hagero 20.45u Finale Korfbal Challenge 2011 KZ/Hiltex - Fortuna/MHIR

Stand
Fortuna/MHIR *2-6 KZ/Hiltex *2-6 Tulips 2-3 PKC/Hagero 2-3 TOP/Wereldtickets.nl 2-0 Daimonds 2-0 *naar finale vrijdag 30 december

De Korfbal Challenge vindt plaats t/m 30 december in Topsportcentrum Rotterdam.