Politie Drenthe

zaterdag 31 decmber 2011

Provincie Drenthe, 31-12-2011

Aanhangwagen gestolen
EESERVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd er en aanhangwagen van een erf gestolen aan de Brammershoopstraat. De met behulp van een ketting met afgesloten hangslot aan een stalen paal vastgemaakte tandemasser aanhanger, bleek vrijdagmorgen verdwenen te zijn. Het gaat om een merkloze tandemasser met ongeremde torsieas, type IZI met een bak van 225 x 132 cm, bouwjaar 2007.

Nachtportier op heterdaad betrapt
MEPPEL Een 26-jarige inwoner van Hoogeveen werd vrijdagmiddag op heterdaad betrapt omdat hij van diefstal afkomstige portofoons wilde verkopen. Vier door hem op Marktplaats aangeboden portofoons werden gebruikt door een Van der Valk motel in Wolvega en verdwenen vanaf 2 december uit een ruimte van het motel. Uit een door de bedrijfsleider ingesteld onderzoek bleek dat de portos op 28 december op Marktplaats werden aangeboden door de Hoogevener. De bedrijfsleider maakte hierna een afspraak met de aanbieder om de portos te kopen. Afgesproken werd om elkaar vrijdagmiddag te ontmoeten op een parkeerplaats bij de MacDonalds aan de Blankenstein in Meppel. Toen de bedrijfsleider daar met enige collegas arriveerde bleek de verkoper de nachtportier van het motel te zijn. Hij bekende de diefstal en het aanbieden van de portos op Marktplaats. De ingeschakelde politie hield de man aan.

Inbraak in berging

HOOGEVEEN In de nacht van donderdag op vrijdag werd er ingebroken in een gezamenlijke berging- en fietsenruimte op de begane grond van flat De Zaaier. Door een sleutelkastje te vernielen kregen de daders de beschikking over de sleutel van de centrale toegangsdeur die tevens paste op de bergingsdeur. Meerdere kasten werden opengebroken en de buit bestond uit gereedschap, kleding en fietsen waaronder een elektrische fiets met een nieuwwaarde van 2000.

Bedrijfsongeval

ASSEN Tijdens het afbreken van een kerstattractie op het Koopmansplein raakte vrijdagavond een 39-jarige Assenaar gewond. De man die boven op een kermisattractie stond, kreeg plotseling een ijzeren plaat op zich. Met behulp van het mobiel medisch team werd de man met onbekend letsel overgebracht naar het UMCG. De politie schakelde de arbeidsinspectie in.

Alcomobilisten

RODEN Een 41-jarige Rodenaar moest in de nacht van vrijdag op zaterdag zijn rijbewijs inleveren. De autobestuurder werd op het Grasbroek gecontroleerd en bleek veel te veel alcohol gedronken te hebben. Hij blies uiteindelijk 835 ug/l.

EMMEN De politie zag in de nacht van vrijdag op zaterdag een 46-jarige autobestuurder uit Emmen slingerend over de Van Schaikweg rijden. De man werd op de Wilhelminastraat gecontroleerd en bleek onder invloed te verkeren. Hij blies 760 ug/l en ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

ASSEN Een 18-jarige beginnend bestuurder uit Assen reed in de nacht van vrijdag op zaterdag op zijn snorfiets onder invloed over de Veenwalweg. Hij blies 160 ug/l wat een boete van 140 euro betekende.

ASSEN Een 20-jarige Assenaar reed zonder verlichting, zonder rijbewijs en onder invloed, 285 ug/l, in de nacht van vrijdag op zaterdag, over de Esakkerweg. Ook hij werd bekeurd.

HOOGEVEEN een 25-jarige Hoogevener reed in de nacht van vrijdag op zaterdag onder invloed op zijn snorfiets over de Jos van Aalderenlaan. De man die zonder licht reed negeerde meerdere stoptekens van de politie tijdens een verkeerscontrole. Uiteindelijk werd hij aangehouden en blies 585 ug/l. Er is proces-verbaal opgemaakt.

RODEN Ook een 37-jarige inwoner van Roden ging in de nacht van vrijdag op zaterdag op de bon. Hij reed onder invloed, 425 ug/l, op zijn bromfiets over de Boskamp.

Lastige taxiklant

VRIES Een taxichauffeur kreeg in de nacht van vrijdag op zaterdag onenigheid met een 20-jarige jongeman uit Vries over de betaling van zijn taxirit. De zwaar onder invloed zijnde Vriezenaar was het niet met het bedrag eens, trok de contactsleutels uit het slot en liep weg. Toen de chauffeur zijn klant achterna liep en hem beetpakte kwam deze ten val, ging staan en vernielde hierna de ruitenwisser en een ruit van de taxi. De politie maakt proces-verbaal tegen de inwoner van Vries op.

Twee autos in brand

EMMEN Aan de Elkingeslag ontdekte een buurtbewoner in de nacht van vrijdag op zaterdag twee autobranden. De beide personenautos stonden ongeveer 20 meter van elkaar geparkeerd. De brandweer bluste de branden en beide autos werden afgesleept. De politie stelt een onderzoek in maar sluit brandstichting niet uit.

Politie houdt 2 jongeren aan voor vernieling en openlijke geweldpleging

AALDEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 19-jarige Groninger en een 21-jarige inwoner van Aalden aangehouden als verdachten van vernieling en openlijke geweldpleging. Kort daarvoor werd een 59-jarige bewoner van Oud Aalden gewekt door een harde klap en constateerde dat zijn brievenbus vernield was. De man stapte hierop in zijn auto en ging op onderzoek uit. Daarbij zag hij in Aalden vier jongeren het erf van een woning oplopen waarvan er twee de struiken in liepen. Vanuit zijn auto sprak hij ze aan en vroeg wat ze aan het doen waren. De 21-jarige jongeman kwam op hem aflopen en sloeg hem meerdere keren in het gezicht en wilde hem uit de auto trekken. Ook de andere drie kwamen hierna dreigend in zijn richting lopen waarna het slachtoffer in zijn auto naar zijn woning reed en de politie waarschuwde. Uiteindelijk werd het duo aangetroffen en aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Broers aangehouden voor verstoren openbare orde en mishandeling

MEPPEL De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee broers, 19 jaar uit Meppel en 23 jaar uit Havelte, aangehouden. Het ruziezoekende duo werd een café aan het Prinsenplein uitgezet maar besloot buiten verder te gaan. Hierbij mishandelde de oudste een 19-jarige jongeman uit Meppel en werd door politie en portiers aangehouden. De jongste van de broers bleef ook vervelend en opruiend aanwezig en werd uiteindelijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.