Broodje mosselen wint 'visprijs' tijdens Horecava

09 jan 2012

Amsterdam, maandag 9 januari 2012 - Corstiaan van Lent van het 'Efteling Hotel', won gisteren tijdens de vakbeurs Horecava in de Amsterdam RAI de prijs van het Nederlands Visbureau. Tijdens de vakwedstrijd Lekkerste Broodje van Nederland 2012, categorie Horeca, toonde Corstiaan zich een ware kunstenaar met zijn broodje ?Mytilus Edulis? waar mosselen de hoofdrol vervulden.

Juist de toepassing van mosselen voor een lunchgerecht met een broodje werd toegejuicht door jurylid Leewis van het Visbureau. Leewis: ??Mosselen kunnen altijd? luidt het motto en het is mooi om te merken dat een jonge, veelbelovende kok dit product heeft gekozen om een heerlijk lunchbroodje mee te bereiden. Van Lent toont zich een geweldige bereider van een lunchgerecht, met gebruikmaking van vis of schaal- en schaaldieren. Vorig jaar werd hij nog tot de grote winnaar uitgeroepen van de wedstrijd met zijn broodje makreelkroket.

De deelnemers hebben op het Xpertplaza Podium onder de ogen van de deskundige jury warme of koude belegde broodcreaties samengesteld en gepresenteerd. Bij de diverse broodcreaties moest gebruik worden gemaakt van een algemeen landelijk verkrijgbare ingrediënten. In het kader van gezonde en verantwoorde voeding heeft de jury ook gekeken naar deze toepassing evenals de berekening van de calorische waarde en de kostprijs . De jury lette daarnaast op presentatie, hanteerbaarheid, creativiteit en natuurlijk smaak. Naast de algemene prijs worden prijzen toegekend door participerende partijen in de horeca, zo ook het Nederlands Visbureau.

De jury van Lekkerste Broodje, categorie horeca, bestond uit voorzitter Maarten Colijn (voorzitter St. Lekkerste wedstrijden en Meesterijsbereider), Willem Kool (Stan Huygens Journaal / Telegraaf), Agnes Leewis (Pr-manager Nederlands Visbureau), Frank Veldhof (Bedrijfschap Horeca en Catering), Joop Braakhekke (Toprestaurateur) en 2 praktijkjury-leden (SVO Fastservice opleidingen). Aan de vakwedstrijden Lekkerste Broodje van Nederland, categorie horeca, namen dit jaar 21 horecamedewerkers en -ondernemers deel. Lekkerste Broodje is een initiatief van Stichting de Lekkerste Wedstrijden en wordt georganiseerd in samenwerking met Koninklijke Horeca Nederland en marktpartijen in de horeca. De stichting wil met Lekkerste Broodje de creativiteit stimuleren in lunchrooms, restaurants, catering en overige horeca.

Meer informatie en beeld: www.wedstrijden.nl Bron: De Lekkerste Wedstrijden

http://www.pvis.nl/actueel/nieuwsberichten/nieuwsarchief/?tx_pvis_pi4%5BshowUid%5D=601