Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Januari 2012

Directeur hannah SIRC komt in actie voor Stichting Stop Kindermisbruik!

()

Het jaar 2012 is een spannend jaar: het einde van een periode van 26.000 jaar, volgens de Maya- cultuur. De tijd van de grote 'verandering' volgens velen. Het is ook het jaar waarin de directeur van hannah SIRC, Monica van Ee, 50 jaar wordt. Om dit speciale levensjaar niet ongemerkt voorbij te laten gaan, organiseert hannah SIRC een bijzonder initiatief voor Stichting Stop Kindermisbruik!

Stichting Stop Kindermisbruik (www.stopkindermisbruik.nl) wil meisjes helpen uit de prostitutie te ontsnappen. Om dit te bereiken, steunt Stop Kindermisbruik lokale partnerorganisaties in Azië, Afrika en Nederland. Deze organisaties bevrijden, samen met de politie, meisjes uit bordelen en/of vangen meisjes op die in de prostitutie gezeten hebben. Hierdoor kunnen deze meisjes werken aan een nieuwe, mooie toekomst.

Een hannah huidcoach- actie voor het kind
Monica van Ee van hannah SIRC verdiepte zich in de werkwijze en het doel van Stichting Stop Kindermisbruik en voor haar vijftigste verjaardag werd hierdoor haar grootste wens: een hannah huidcoach- actie voor het kind! Van Ee zegt: "Het jaar 2012 brengt mij persoonlijk een bijzondere ervaring. Ik word 50 jaar en dan schijnt het leven spreekwoordelijk opnieuw te beginnen. Wat een eer in dit bijzondere jaar! Het is in ieder geval een moment om weer eens heel bewust te beseffen wat je allemaal bezit. In het rijke Westen van de wereld hebben we door de huidige crisis geleerd, dat we niet oneindig kunnen blijven groeien. Alles is eindig, zo ook groei. Het jaar 2012 zal in het teken kunnen staan van tevredenheid, gunnen en vooral... delen. In Nederland zijn we zo ongelofelijk bevoorrecht, dat we vaak niet meer zien hoe goed we het hebben, zeker in verhouding tot vele andere landen in de wereld. Misschien is dit hét jaar om welvaart en vrijheid weer opnieuw te leren waarderen. Vandaar mij n initiatief voor Stichting Stop Kindermisbruik! Nooit heb ík de overweging hoeven maken of ik mijn kind zou moeten verkopen, omdat dit de enige oplossing zou zijn om mijn andere kinderen te kunnen voeden. Nooit is er van mij een kind uit huis ontvoerd en vraag ik me sindsdien af, hoe vaak ze per dag verkracht wordt. Dit zijn de verschrikkelijke gevolgen van armoede én rijkdom op één planeet. Kinderen vanaf zeer jonge leeftijd worden misbruikt op een meer dan gruwelijke wijze. Als mijn leven dit jaar "opnieuw begint" dan wil ik er dan ook iets bijzonders mee doen!"

Geef een kind een kans!
De bekende hannah-slogan "Geef je huid een kans!" krijgt dit jaar een andere, extra versie met "Geef een kind een kans!" Met veel passie riep Monica van Ee hiervoor recentelijk alle hannah huidcoaches op, om een zo ludiek mogelijke actie met als uitgangspunten 'awareness' en werving te bedenken. Met als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Stop Kindermisbruik. Voor deze actie werd recentelijk een speciaal rekeningnummer geopend. Iedere bijdrage, hoe groot of hoe klein ook, kan immers al een groot verschil maken. De meisjes worden niet alleen bevrijd uit de verschrikkelijke bordelen, maar krijgen ook weer kans op een mooie toekomst, dankzij een goede verzorging en een dito opleiding.

Onthulling van het te doneren bedrag op Bevrijdingsdag, 5 mei 2012 Alle hannah huidcoaches worden aangemoedigd mee te doen met deze unieke actie voor Stop Kindermisbruik. Op 1 maart 2012 worden de meest bijzondere acties bekend gemaakt en de actieperiode van de deelnemende huidcoaches zal lopen tot de peildatum van 5 mei 2012. Om de actie op een symbolische wijze af te sluiten zal het uiteindelijk bij elkaar verzamelde, te doneren bedrag aan Stichting Stop Kindermisbruik op Bevrijdingsdag 2012 bekend worden gemaakt!

2012, het jaar van genieten, waarderen, gunnen en vooral... delen! Bij het boeken van een hannah Xperience bij een hannah huidcoach, geniet men van deze behandeling, waardeert men de producten en gunt men zichzelf een stukje weldaad. Door deze unieke actie deelt men bovenal met een kind, dat de enige "fout" in haar leven heeft gemaakt om in de verkeerde omgeving te zijn geboren! Meer informatie:
Voor meer informatie over deze actie kan contact worden opgenomen met hannah® SIRC via telefoonnummer: 0342-476160.


- Einde persbericht


---

Noot voor redacties (