UMC Utrecht op Gezondheidsbeurs 2012


Het UMC Utrecht staat vanaf 20 t/m 22 januari voor het eerst op De Nationale Gezondheidsbeurs in de Jaarbeurs Utrecht. Het is een beurs voor iedereen die gezond wil zijn én blijven.

Op de beurs komen bezoekers van alles te weten op het gebied van gezondheid en een gezonde leefstijl. Bij het UMC Utrecht ? Paviljoen is van alles te beleven: test uw kennis over bescherming en bevordering van uw gezondheid, ga in gesprek met zorgspecialisten en ervaringsdeskundigen, volg inspirerende en informatieve lezingen of neem deel aan doe-activiteiten, zoals robotchirurgie.

Bij het paviljoen zijn verschillende eilanden ingericht. Zo is er een beauty-deel waar pruiken staan, lingerie voor vrouwen die leven met de gevolgen van borstkanker en krijgen bezoekers tips over make-up. Ook is er een activiteiten-eiland over een kind geboren laten worden, opereren via computertechniek, microscopisch onderzoek naar zaadcellen en een borstkankerquiz. Deze en andere activiteiten worden begeleid door zorgprofessionals. Daarnaast is er een besloten ruimte voor gesprekken en een leestafel.

Lezingen
Op de beurs zijn dagelijks lezingen, ook bij het UMC Utrecht-paviljoen. Zo zijn er lezingen over: De blaas de baas, Griepprik, Veroudering van de huid, nieuwe behandelingen van een beroerte, Atrose en het Invriezen van eicellen. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen aan de specialist. Kijk hieronder voor een overzicht van de lezingen per dag: Vrijdag 20 januari, Zaterdag 21 januari en Zondag 22 januari.
vrijdag 20 januari 2012