IKON

OBA Live Weekoverzicht 6 tm 10 februari 2012

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN, NTR en IKON
Maandag 6 t/m vrijdag 10 februari 2012
19.00-20.00 uur


* Maandag 6 februari
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met wetenschapsfilosoof Ton Derksen over zijn boek 'Leugens over Louwes'. Hierin reconstrueert hij wat fout ging in de rechtsgang rond de 'Deventer moordzaak'. Derksen ontrafelt de brij van leugens en argumentatiefouten en draagt nieuwe feiten aan. Hij schreef eerder het spraakmakende 'Lucia de B.' dat de aanzet vormde tot een herziening van de zaak tegen de Haagse verpleegster.


* Dinsdag 7 februari
Omroep: NTR, presentatie: Naeeda Aurangzeb

Deze week te gast Fatima Elatik, PvdA-politica en stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Oost. Geboren en getogen in de Amsterdam en na 9/11 gebombardeerd tot bekendste hoofddoek van Nederland. Ineens werd zij bestempeld als moslim-politica en niet langer als Amsterdamse politica. Dat bracht ook negatieve aandacht met zich mee en bedreigingen tot op de dag van vandaag. Ooit is ze in haar jeugd naar eigen zeggen radicaal geweest, maar nu is ze veel vrijer en spiritueler. Een gesprek over haar aanpak van radicaliserende jongeren, haar moeder als rolmodel, de kracht van Berbermuziek en leven met constante beveiliging.


* Woensdag 8 februari
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met Gerdi Verbeet over de staat van de parlementaire democratie. Vorig jaar hield Verbeet bij het in ontvangst nemen van het Jaarboek Parlementaire Geschiedenis 2011 een indrukwekkende toespraak. In OBA Live zal ze haar toespraak verder toelichten en haar visie op de politiek geven. Hoe kijkt zij als voorzitter van de Tweede Kamer aan tegen het parlement? Wat is er veranderd sinds zij Kamervoorzitter is? Hoe ziet zij de toekomst van de democratie?


* Donderdag 9 februari
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

In OBA Live elke donderdag een gast met een visie op de toekomst. Hij of zij kiest nieuws, opiniestukken, onderzoek, etc. om zijn of haar visie te illustreren.

In deze uitzending de langetermijnvisie van theologe en programmamaker Jacobine Geel. Als niet-CDA'er boog zij zich over de klassieke uitgangspunten van het CDA. Hoe ziet zij zelf de toekomst van de christelijke waarden in onze maatschappij?


* Vrijdag 10 februari
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Gesprek met Bart Jan Spruyt over de invloed van godsdienstige sektes. Aanleiding is de roman van Gerard Koolschijn 'Geen sterveling weet' waarin dominee J.P. Paauwe (1872 - 1956) voorkomt. Een dogmatische 'zwarte kousen'-dominee die ook voorkomt in de roman 'Knielen op een bed violen' van Jan Siebelink. Wie was die dominee met zijn duizenden volgelingen? Wat richtte hij aan met zijn meedogenloze preken? En wat is er nog over van de Paauweanen?

Volg ons ook op twitter: #obalive !

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN, NTR en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl

OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl




IKON