Vragen aan minister van Defensie


over bericht "JSF duurder door uitstel aankopen VS'

DEN HAAG, 20120216 -- Vragen van de leden Eijsink (PvdA), Hachchi (D66), Van Dijk (SP) en El Fassed (GroenLinks) aan de minister van Defensie over het bericht 'JSF duurder door uitstel aankopen VS'

>
> 1. Heeft u kennis genomen van het ANP bericht 'JSF duurder door uitstel aankopen VS' van 14 februari 2012?
>
> 2. Wanneer en door wie bent u geïnformeerd over het besluit van het Pentagon de geplande levering van 179 JSF's in de komende 5 jaar te vertragen om kosten te besparen?
>
> 3. Op welke wijze bent u geïnformeerd over het besluit van het Pentagon de geplande levering van 179 JSF's in de komende 5 jaar te vertragen om kosten te besparen?
>
> 4. Op welke wijze heeft de informatievoorziening binnen het JPO plaatsgevonden over het besluit van het Pentagon de geplande levering van 179 JSF's in de komende 5 jaar te vertragen om kosten te besparen?
>
> 5. Is de verbetering van informatievoorziening in lijn met de afspraken die u heeft gemaakt met Admiraal Venlet bij het recente bezoek aan de VS en waar u naar verwijst in de brief aan de Kamer van 2 februari 2012 (Kst 26 488, nr. 281)? En op welke concrete punten is de verbetering in de informatievoorziening merkbaar?
>
> 6. Kunt u aangeven op welke wijze u de belofte, aan de Tweede Kamer gedaan tijdens het AO Vervanging F16, om zo transparant mogelijk te zijn over alle ontwikkelingen bent nagekomen?





PvdA