Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 05-03-2012

AVRO OPSPORING VERZOCHT DINSDAG 6 MAART

Dinsdag 6 maart wordt AVRO Opsporing Verzocht om 21.30 uur uitgezonden op Nederland 1. In deze uitzending besteden Frits Sissing en Anniko van Santen, onder voorbehoud van wijzigingen, aandacht aan de volgende onderwerpen:

Oostzaan: Dood 66-jarige Herman Jansen
Donderdag 29 december 2011 ontvangt de politie, kort na 05.30 uur, de melding: er is een inbraak gepleegd in een huis aan het Zuideinde in Oostzaan. In de woning blijkt de situatie een stuk erger: de politie vindt er het levenloze lichaam van de 66-jarige Herman Jansen. Zijn vrouw is tijdens een worsteling met één van de daders gewond geraakt aan haar gezicht.

Dordrecht: Moord / doodslag 44-jarige Gideon Ritmeester op de Mijlweg Woensdag 22 februari komt er bij de meldkamer van de politie Dordrecht, om 05:55 uur, de melding binnen dat er een verkeersongeluk is gebeurd op de Mijlweg. Wanneer de politie gaat kijken, blijkt het slachtoffer niet te zijn overleden als gevolg van een ongeluk, maar dat hij is doodgeschoten. Het gaat om de 44-jarige Gideon Ritmeester uit Dordrecht.

Turnhout (België): Ontvoering en verkrachting 19-jarig meisje In het Belgische Turnhout, ongeveer 10 kilometer van de Nederlandse grens, werd op 31 december 2011 op de Patriottenstraat een 19-jarig meisje ontvoerd en vervolgens door 2 mannen verkracht. Pas uren later werd ze achtergelaten in Nederland, in het buitengebied bij het Noord-Brabantse Waalre, Eenmaal in Waalre kon zij pas om hulp vragen.

Opsporing Verzocht, dinsdag 6 maart 2012 om 21.30 uur bij de AVRO op Nederland 1

Opsporingverzocht.avro.nl

---