Ingezonden persbericht


6 maart 2012

Vanavond 21:30 uur

Moord 44-jarige Gideon Ritmeester Verkrachting 19-jarig meisje Dood 66-jarige Herman Jansen Overige zaken

Moord 44-jarige Gideon Ritmeester

In de vroege morgen van woensdag 22 februari komt er bij de meldkamer van de politie Dordrecht om 05:55 uur de melding binnen dat er een verkeersongeluk is gebeurd op de Mijlweg. Wanneer de politie gaat kijken, blijkt het slachtoffer echter niet te zijn overleden als gevolg van een ongeluk, maar dat hij is doodgeschoten. Het gaat om de 44-jarige Gideon Ritmeester uit Dordrecht. De politie is hard op zoek naar getuigen.

Verkrachting 19-jarig meisje

In het Belgische Turnhout, zo'n 10 kilometer van de Nederlandse grens, krijgt voor een 19-jarig meisje Nieuwjaarsnacht een verschrikkelijke wending. Op 31 december 2011 wordt zij op de Patriottenstraat ontvoerd en vervolgens door 2 mannen naar een huis gebracht waar ze wordt verkracht. Pas uren later word ze achtergelaten in Nederland, in het buitengebied bij het Noord-Brabantse Waalre.

Dood 66-jarige Herman Jansen

Op donderdagochtend 29 december 2011 ontvangt de politie kort na 05.30 uur een melding dat er een inbraak is gepleegd in een huis aan het Zuideinde in Oostzaan. In de woning blijkt de situatie ernstiger: de politie vindt er het levenloze lichaam van de 66-jarige Herman Jansen. Het echtpaar is door de daders belaagd waarna Herman is vastgebonden. Hij heeft vervolgens een hartstilstand gekregen, die hem fataal is geworden.

Overige zaken

Een overval op een Dirck III aan het Marinus Bolkplein in Rotterdam en een overval op een juwelier aan de Dorpsstraat in Sint Willebrord (alles onder voorbehoud van de actualiteit).