Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag BIJ voorbeeld
HSP en PvdD: "Bijenpopulatie moet groeien"

Den Haag, 16 maart 2012

De Haagse Stadspartij heeft vandaag samen met de Partij voor de Dieren het initiatiefvoorstel 'Den Haag Bij voorbeeld' aan de burgemeester aangeboden.

Met dit voorstel hopen de twee partijen dat Den Haag een bij-vriendelijke stad wordt zodat de bijenpopulatie in de stad kan groeien. Aanleiding voor het voorstel is de zorgwekkende bijensterfte van de laatste jaren die vooral in West-Nederland plaatsvindt.

Voorgesteld wordt:

a. Het actief bijdragen om de leefomstandigheden van bijen te verbeteren door ecologisch groenbeheer;
b. Onkruidbestrijding op een milieuvriendelijke manier uit te voeren en te stimuleren;
c. Te stoppen met het gebruik van pesticiden bij gemeentelijk groenbeheer; d. In stadsparken, groengebieden en op (openbare) gebouwen in samenwerking met imkers bijenhotels en/of bijennestkasten te plaatsen; e. Het stimuleren van drachtplanten en bloemensoorten in de stedelijke omgeving;
f. Mee te werken aan het uitdragen van bijvriendelijk handelen; g. Het convenant 'bijbescherming'van de natuurorganisaties te ondertekenen; h. Het Rijk op te roepen het gebruik van neonicotinoides te verbieden.

Tegelijk met het voorstel zijn er door de twee partijen zakjes bloemenzaad beschikbaar gesteld waarmee bewoners al aan de slag kunnen gaan. Of wanneer u meer van bouwen houdt: bouw een eigen bijenhotel!