'Proficiat GAIA': Boodschappen van bevriende dierenorganisaties


14/06/2012

Op de GAIA-Dag spraken ook bevriende dierenorganisaties hun gelukwensen voor GAIA uit. Hieronder kan u de videoboodschappen nog eens rustig bekijken.



Animaux en Péril



Namens Animaux en Péril sprak voorzitter Jean-Marc Montegnies zijn verjaardagswensen voor GAIA uit. Al 17 jaar werkt GAIA nauw samen met Animaux en Péril, dat zich vooral heeft gespecialiseerd in de opvang van honden, katten, paarden en andere landbouwdieren. Animaux en Péril heeft al vaak samen met GAIA op de barricaden gestaan, o.a. tegen de veetransporten en veemarkten. Ook streden GAIA en Animaux en Péril samen succesvol voor het verbod op honden- en kattenmarkten, en de afschaffing van de wrede paardenmarkt van Sint-Jans-Molenbeek. Ook in de Raad voor Dierenwelzijn vormen Animaux en Péril en GAIA een waardevolle tandem. "Ik bewonder GAIA voor hun strijd voor dieren", zegt voorzitter Montegnies. "Eveneens bewonderingswaardig is dat GAIA dierenmishandeling op het hoogste politieke niveau aankaart. Dat heeft GAIA op Belgisch en Europees niveau de referentie-organisatie gemaakt heeft die het nu is", prijst Montegnies GAIA.

Bekijk hier de verjaardagswensen van Animaux en Péril.



Eurogroup For Animals



Sonja Van Tichelen, de directeur van Eurogroup for Animals, had ook enkele verjaardagswensen voor GAIA. Eurogroup for Animals vertegenwoordigt op Europees niveau de meest representatieve Europese dierenrechtenorganisaties. Ze lobbyt voor Europese wetten die dieren in allerlei sectoren beter beschermen en voert campagne voor de naleving van die wetten. Michel Vandenbosch maakt deel uit van het bestuur van Eurogroup for Animals, waardoor GAIA mede het beleid van de organisatie bepaalt. "GAIA is een van de meest actieve en creatieve leden, die een grote bijdrage levert aan de verbeteren van het welzijn voor dieren, niet alleen in België, maar in heel Europa", aldus Van Tichelen.



Bekijk hier de verjaardagswensen van Eurogroup for Animals.



Compassion in World Farming



Philip Lymbery, de CEO van Compassion in World Farming, de belangrijkste internationale organisatie voor het welzijn van landbouwdieren: "Twintig jaar na de oprichting is GAIA een ware locomotief voor verandering voor de dieren om hun situatie te verbeteren, en hun lijden te stoppen." Ook op zijn blog besteedt Lymbery aandacht aan de verjaardag van GAIA. Compassion in World Farming streeft naar het einde van de wrede intensieve veehouderij tegen 2050, niet alleen in het belang van de dieren, maar ook voor de mensen en de planeet. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch maakt als eerste en voorlopig enige buitenlander deel uit van de board of trustees, de raad van bestuur van Compassion in World Farming.



Bekijk hier de verjaardagswensen van Compassion in World Farming.



Fondation Brigitte Bardot



Dierenactiviste en ex-actrice Brigitte Bardot had ook nog een handgeschreven boodschap voor GAIA. "Sinds de oprichting heeft GAIA altijd samen met mijn Fondation gestreden tegen alle gruwelen die mensen dieren aandoen", zegt ze. "Eendracht maakt macht, maar die macht heeft nog een lange weg te gaan om onze strijd te winnen en onze respectievelijke overheden, die vaak onverschillig staan tegenover dierenleed, te overtuigen." Met een welgemeende proficiat sloot ze haar bericht af, verwijzend naar GAIA als een "zusterorganisatie die ik in mijn hart draag".



Bekijk hier de verjaardagswensen van Brigitte Bardot.



Tags: animaux en péril Brigitte Bardot compassion in world farming eurogroup for animals gelukswensen