Ingezonden persbericht


Programma-informatie woensdag 4 juli 2012
HILVERSUM, 3 juli 2012

UITGELICHT
Donderdag wordt in de Tweede Kamer een voortgangsdebat gehouden over de omstreden Joint Strike Fighter. Volgens GroenLinks-Kamerlid Arjan el Fassed een miljardenproject waar de Tweede Kamer veel te weinig grip op heeft. Hij zal in het Kamerdebat een motie indienen om een parlementaire enquête te beginnen naar de kosten en baten van het project. Vandaag tussen 10.00 en 11.00 uur licht El Fassed zijn voornemen toe in Radio 1 Sportzomer.

En verder:

De dagelijkse Toursoap komt uit het wielergekke dorp Sint Willebrord in Noord-Brabant. Tijdens de Tour de France worden dagelijks rond 10.20 uur de belevenissen van de dorpsbewoners gevolgd.

Rond 10.50 uur spreekt de vaste woensdagcolumniste Cindy Pieterse haar column uit.

Journaliste Kim van Keken liep jarenlang voor de Volkskrant mee in het Haagse wereldje. Dinsdag werd haar boek over het minderheidskabinet, 'Ons past bescheidenheid', gepresenteerd en tussen 11.00 en 12.00 uur komt ze erover vertellen. In hetzelfde uur komt oud-danser en adjunct-directeur van Het Nationale Ballet Han Ebbelaar langs om te praten over Hans van Manen. Acht van diens choreografieën worden de komende tijd door het Nationale Ballet opgevoerd.

Rond 14.15 uur is er debat in het mediaforum, met onder anderen Opzij-hoofdredactrice Margriet van der Linden.

Tussen 15.00 en 16.00 uur wordt geschakeld met de festivaltent, die vandaag in Amsterdam staat, bij het internationaal zomerfestival voor hedendaagse dans Julidans.

Als vrienden van de avond schuiven na 20.00 uur aan de studiotafel marketingexpert en wielerliefhebber Marko Heijl en programmamaker Jack Spijkerman aan.

Voor de tijdstippen: check www.radio1.nl

TOUR DE FRANCE 2012

· Flitsen van de vierde etappe van 214,5 km van Abbeville naar Rouen. De renners vertrekken om 12.25 uur. Commentaar: Gio Lippens vanaf de finish en Sebastiaan Timmerman vanaf de motor in koers. Ook met bijdragen van Jeroen Wielaert.
· Oud-wielrenner Bart Voskamp analyseert de etappe.
· In de avond staat verslaggever Steven Dalebout 'aan het bed' van een renner.

Andere sporten:

· Tennis: (vanaf 11.00 uur) flitsen van de vandaag te spelen partijen op Wimbledon. Commentaar: Marcella Mesker.
· Olympische Spelen: bijdragen vanaf de RAI in Amsterdam, waar het 'startschot' wordt gelost voor de Olympische Spelen in Londen middels de officiële overdacht van de Olympische en Paralympische atleten aan de chef de mission van NOC*NSF, Maurits Hendriks. Met o.a. toespraken en de presentatie van de Olympische kledinglijn van de Nederlandse ploeg.
· Sportoverzicht met het laatste nieuws rond 17.45 uur.