Jubileum uitzending Bureau Brabant


Jubileum uitzending Bureau Brabant

* Laatste update: 07-01-2013 | 09:41

Op 7 januari 2013 bestaat Bureau Brabant al weer 10 jaar. En dat gaat niet ongemerkt voorbij. In een jubileum uitzending wordt stilgestaan bij de start, de ontwikkeling, het succes en een van de meest geruchtmakende zaken.

In die 10 jaar zijn ongeveer 1300 zaken behandeld, waarvan er al dan niet direct zo'n 450 zaken (gemiddeld ongeveer 34 procent) zijn opgelost. Het programma werkt dus echt als opsporingsmiddel en verdient het dan ook om ingezet te worden in de strijd tegen de criminaliteit.



In de drie Brabantse regio's zijn zo'n 400 reconstructies opgenomen en in totaal zijn we ongeveer 4800 minuten op de buis geweest!



De samenwerking met Opsporing Verzocht is ook steeds beter gaan lopen. Beeldmateriaal en informatie worden beveiligd integraal uitgewisseld en de combinatie van de twee programma's maakt, dat het oplossingspercentage dan ook zo hoog is.



De zaken, die behandeld worden gaan niet altijd alleen over moord / doodslag en overvallen. Ook ernstige zedendelicten, doorrijdingen na een ongeval met letsel of erger, diefstallen, ongeoorloofd pinnen, vermiste personen en in een enkel geval ontsnapte gevangenen voldoen aan de criteria om te
kunnen uitzenden.



Er is een jubileum uitzending gemaakt, waarvan een verkorte versie wordt uitgezonden (naast de reguliere uitzending) op maandag 7 januari 2013 om 18.53 uur met om de twee uur herhaling. Bureau Brabant Special: 'Het verhaal achter een geruchtmakende verkrachtingszaak'. Deze uitzending is 16
minuten en behandelt een uitgebreide terugblik op een van de meest spraakmakende zaken afgelopen jaar: ontvoering en verkrachting van 13-jarig meisje nabij Huijbergen.



Op zaterdag 26 januari 2013 om 18.00 uur met om de twee uur herhaling wordt de volledige versie van 24 minuten uitgezonden met daarin de inhoud van de verkorte versie, aangevuld met een terugblik op de afgelopen 10 jaar, de inzet als opsporingsmiddel en het succes van het programma.



Op zondag 6 januari 2012 om 18.30 uur wordt aandacht besteed aan het jubileum van Bureau Brabant in het Journaal bij Omroep Brabant, waarbij uiteraard verwezen wordt naar de jubileum uitzendingen.