Vrijdag in vermist: ina zoekt broertje uit australië

In de uitzending van VERMIST van vrijdag 8 maart het verhaal van Ina Bakker. Kort voor haar overlijden onthult Ina's moeder dat ze in 1951 in Australi* is bevallen van zoon Richard. Nooit heeft Ina geweten dat ze een klein broertje had: *Ik heb dus ergens een broer, die na mij is gekomen uit mijn moeders buik, waar ik gezeten heb. Daar word ik heel emotioneel van*. Het buitenechtelijke kind is in Leeuwarden verwekt in de tijd dat Ina's vader voorbereidingen trof voor de tijdelijke overkomst van zijn gezin naar Australi*. Direct na de geboorte werd Richard afgestaan aan een Australische advocatenfamilie.

*Ik weet niet waar ik Richard moet zoeken*, zegt Ina, *Ik heb de naam van zijn verwekker en een mogelijke naam van het gezin waar hij is geplaatst*. Maar de Australische privacywetgeving is streng en na meer dan zestig jaar is het zelfs voor VERMIST moeilijk zoeken in zo'n groot land.

Daders gruwelontvoering voor rechter *Dolle honden, doodschieten'* is de eerste reactie van Honza, de vader van de dove Freya als hij hoort hoe zijn dochter vier maanden lang op mensonterende wijze is mishandeld en misbruikt door haar ontvoerders.

De Utrechtse Freya stapte in november 2011 bij twee mannen uit Hoevelaken in de auto die haar geld beloofden en werd door hen als seksslavin gebruikt tot een arrestatieteam haar wist te bevrijden. *Ik moest poep eten en hun tenen likken en werd zo hard geslagen dat ze mijn kaak braken", zegt Freya met behulp van een doventolk.

Vorige week stonden de daders voor de rechter. De eis luidt zeven jaar gevangenisstraf. *Niet genoeg*, vinden Freya en haar vader. In VERMIST legt Freya uit wat de vrijheidsberoving haar heeft gekost.

Presentatie: Jaap Jongbloed

www.vermist.nl