Vrijdag in Vermist: moeder onder geweervuur bij kind verjaagd

Op vijftienjarige leeftijd loopt Hilde van huis weg en belandt in de prostitutie. Ze krijgt haar eerste zoon Roland en ontmoet in de Amsterdamse rosse buurt een Fransman die haar zwanger maakt. Haar tweede zoon Christopher baart ze in 1982 in Frankrijk, maar daar verandert haar leven in een hel. Ze woont in een krot en de vader van Christopher ontpopt zich tot een gewelddadige crimineel. Na de zoveelste ruzie wordt ze onder bedreiging van een geweer met zoontje Roland van het erf afgejaagd. Dat is de laatste keer dat Hilde haar baby ziet.

In 2011 ontvangt VERMIST een verzoek uit Frankrijk. Christopher schrijft: *Ik zoek mijn moeder Hilde en broertje Roland*. Zijn eigen adresgegevens vergeet hij echter achter te laten en zo start VERMIST een twee-sporen onderzoek dat twee jaar vergt.

Als Hilde wordt getraceerd, barst ze in snikken uit: *Eindelijk was Christopher even heel dichtbij en nu is-ie weer weg*.

Prescilla in angst opnieuw geschaakt te worden Terwijl vrouwenrover en barzanger Martin Melro vrolijk tussen de schuifdeuren zijn liedjes kweelt, leeft zijn slachtoffer Prescilla nog altijd in angst dat hij haar opnieuw zal ontvoeren. Als manager wist Melro haar in 2009 onder bedreiging van een mes, maandenlang in zijn greep te houden.

Samen met VERMIST wisten haar ouders haar te ontzetten, maar drie jaar later kijkt Prescilla nog steeds over haar schouder: *Ik weet dat hij na mij een nieuwe prooi vond, maar toch blijft de angst voor hem me achtervolgen*. In VERMIST een terugblik op haar leven met 'blauwbaard'.

Jonathan droomt over zijn tijd in moeders buik Mishandeld en verwaarloosd trof de Braziliaanse politie in 1994 de een jaar oude Jonathan aan. Zijn moeder zou tot een gevaarlijke 'gang' behoren en het kind werd weggehaald en kwam als adoptiekind naar Nederland.

Jonathan zoekt zijn moeder Cirlene: *Ik droom vaak dat ik in mijn moeders buik zit en het kopje thee omschop dat ze tegen haar buik houdt. Ik wil haar vragen of dat zo gebeurd is*.

Presentatie: Jaap Jongbloed

www.vermist.nl

Televisie

VERMIST

Uitzending vrijdag 15 maart

Nederland 1 * 21.30 uur