Ankie Beenen: `2012 het jaar van verbinden en samenwerken'


Categorien:

Fractie, Provincie

27 maart 2013

door Statenfractie

27 maart 2013

BeenenHet traditionele, gedrukte jaarverslag legt het in rap tempo af tegen zijn digitale concurrent concludeerde een tijd geleden De Grafische Cultuurstichting. Over 2011 bracht de Statenfractie nog een traditioneel gedrukt jaarverslag uit, maar met ingang van 2012 stapt de fractie over op
modernere manieren van verslaglegging. De fractie blijft nadrukkelijk op zoek naar een vorm van verslaglegging waarbij we een grote groep mensen kunnen bereiken, in een vorm die aantrekkelijk en goed toegankelijk is.

Bereikbaarheidscrisis Stad

Het voorbije jaar was een jaar dat voor een over groot deel in het teken stond van de Regiotram.

In de stad heeft dit uiteindelijk geleid tot het aftreden van de PvdA wethouders en fractievoorzitter. We hebben afscheid moeten nemen van het project Regiotram. Daarmee is echter het bereikbaarheidsprobleem van de stad niet opgelost. Dit blijft een grote zorg voor onze fractie.

Vandaar dat onze woordvoerders Mobiliteit met het schrijven van een essay de discussie weer hebben willen aanmoedigen. We hopen dat dit initiatief de aanzet zal geven voor een hernieuwde, frisse bereikbaarheidsdiscussie in 2013.

Onzekerheid door bodem en water

Het was ook het jaar van de overstromingen, de dijk bij Woltersum, en de zorg om de bodemdaling door het winnen van gas en zout. De PvdA heeft zeer regelmatig overleg met de bewoners van gebieden waar de bodemdaling aan de orde is. Veiligheid staat bij de PvdA voorop. De bewoners van het
gebied dat getroffen wordt door aardschokken ten gevolge van de aardgaswinning kunnen er op blijven rekenen dat wij ons voor hen blijven inzetten.

Samen werkt beter

De PvdA is verheugd dat met de nieuwbouw van het Ommelander Ziekenhuis in Scheemda West een volwaardig ziekenhuis voor Noord/Oost Groningen behouden blijft. Met de brochure `De Groningse zorg is voor ons allemaal` komt de Statenfractie samen met lokale partijgenoten in 2013 naar buiten met een
eigen visie op de zorg in onze provincie.

Ook het initiatief van de Zonnedaken heeft een vervolg gekregen. In dit project werken we samen met Groningers, partijgenoten en collectieven om samen de regie in handen te nemen voor duurzame energieopwekking in Groningen.

Kortom, het was een jaar vol met discussies, besluiten, initiatieven en overleg met onze lokale PvdA collega's van afdelingen en gemeenteraden. Want voor de Statenfractie blijft voorop staan: Samen werkt Beter.

Ik wens u veel leesplezier.