Ingezonden persbericht


Tipje van de sluier: de eerste titels!

Het programma van Imagine 2013 krijgt langzaam vorm. Dat geldt in het bijzonder voor de Anime en de Martial Arts, waarvan een aantal titels bekend zijn.

Imagine Film Festival
8 t/m 17 april 2013 in EYE, Amsterdam
www.imaginefilmfestival.nl

Niet alleen de zon komt op in het oosten, ook de eerste bevestigingen voor Imagine 2013 komen daar vandaan. In de altijd populaire Anime-selectie zijn twee titels bekend. Mamoru Hosada, van wie Imagine eerder Summer Wars en The Girl Who Leaped Through Time vertoonde, is terug met Wolf Children, een ontroerende anime over kinderen die weerwolven blijken te zijn. Sang-ho Yeons The King of Pigs geeft een beklemmend beeld van het Zuid-Koreaanse schoolleven, met zijn meedogenloze pestcultuur.

Ook in dat andere Aziatische genre, de Martial Arts, druppelen de films binnen. We mogen niet alles verklappen, maar wel dat het Japanse Rurouni Kenshin op Imagine Film festival vertoond wordt. In deze bewerking van de gelijknamige manga gaat de voormalige Samoerai Battosai ongewapend door het leven om de cyclus van geweld te doorbreken.

Imagine heeft een sterke traditie van horrorkomedies en ook dit jaar hebben we weer een paar sterke titels weten vast te leggen. In het Ierse Grabbers nemen de bewoners in hun strijd tegen een monster hun toevlucht tot grote hoeveelheden alcohol en in het Canadese Mon Ami ontvoeren twee niet al te snuggere vrienden de dochter van de baas, waarbij al snel bloed vloeit.

Wolf Children - Mamoru Hosada (Japan 2012)
The King of Pigs - Sang-ho Yeon (Zuid Korea 2012)
Rurouni Kenshin - Keishi Ohtomo (Japan 2012)
Grabbers - Jon Wright (Ierland 2012)
Mon Ami - Rob Grant (Canada 2012)

Bovenstaande stills komen uit de films: Wolf Children en Mon Ami.