Nieuwe presentatoren zondagochtendprogramma Omroep WNL

De presentatie van het zondagochtendprogramma van Omroep WNL komt in nieuwe handen. WNL kiest ervoor om vanaf aanstaande zondag Eva Jinek te vervangen door drie zeer ervaren journalisten.

Het programma wordt vanaf dan gepresenteerd door Charles Groenhuijsen, Paul Jansen samen met Janneke Willemse, telkens in een duopresentatie. Groenhuijsen en Jansen zullen om beurt de zondag voor hun rekening nemen.

Charles Groenhuijsen was jarenlang Amerika-correspondent voor de NOS. Paul Jansen is politiek commentator bij De Telegraaf, en veel gevraagd gast in tv-programma's. Janneke Willemse is financieel journaliste en oud-hoofdredacteur van Belegger.nl

"Na het aangekondigde vertrek van Eva naar de KRO heeft WNL gezocht naar een invulling met zeer ervaren journalisten. Voor de omroep is de zondagshow een cruciaal profiel-programma, waarop we de beste mensen willen inzetten," aldus WNL-hoofdredacteur Bert Huisjes.

WNL Op Zondag is een rechts georienteerd opinieprogramma. Volgens vaste formule wordt hier elke zondagochtend politiek, ondernemerschap en media & cultuur besproken met prominente gasten.

Door te kiezen voor journalistieke presentatoren, met een stevige politieke en economische achtergrond, wil WNL op zondagochtend een inhoudelijke en gevarieerde show blijven brengen. Doordat Eva Jinek vertrekt, krijgt de show de oorspronkelijke titel terug.

De omroep is Eva Jinek veel dank verschuldigd, zo onderstreept WNL.

"Eva heeft ons zondagprogramma op fantastische wijze gepresenteerd. Ze heeft de omroep helpen opbouwen in de eerste jaren. Wij wensen haar veel succes en geluk en kijken uit naar haar dagelijkse talkshow bij de KRO."

Gepubliceerd op 23 mei 2013