1.926.572 aanmeldingen voor AMBER Alert

AMBER Alert-actie in samenwerking met RTL Boulevard en GI:EL (3FM) een groot succes; "Nederland, bedankt, jullie hebben het beste van jezelf laten zien!"

Vandaag is de internationale Dag van het Vermiste Kind*. Op deze speciale dag, maakt AMBER Alert de spetterende (voorlopige) eindstand van de #1op10 actie bekend: 1.926.572 Nederlanders zijn nu aangemeld voor de ontvangst van AMBER Alerts. Dat is een toename met bijna een half miljoen aanmeldingen in vier dagen.

De #1op10 actie ging afgelopen dinsdag van start bij het radioprogramma van Giel Beelen op 3FM. De initiele doelstelling was om 1 op de 10 (ofwel 1,67 miljoen) Nederlanders aangemeld te krijgen voor het AMBER Alert, om zo te zorgen dat zoveel mogelijk mensen meezoeken naar vermiste kinderen.

Doordat heel Nederland de afgelopen week achter het AMBER Alert ging staan, is die doelstelling ruimschoots overschreden.

AMBER Alert Nederland en de politie bedankt iedereen die de afgelopen week oproepen heeft geplaatst, die zich heeft aangemeld of de actie op een andere manier heeft ondersteund. Speciale dank gaat uit naar de teams van GI:EL, RTL Boulevard en TROS Vermist en naar minister Opstelten voor hun steun.

Frank Hoen, oprichter van AMBER Alert Nederland: "Nederland: bedankt. Jullie hebben het beste van jezelf laten zien. In het bijzonder ook dank aan onze sponsor Jitscale, die het AMBER Alert al jaren in de lucht houdt, en nu weer heeft gezorgd dat de honderdduizenden bezoekers van de #1op10 site tijdens deze enerverende week goed geholpen konden worden."

Hij vervolgt: "Van dit resultaat hadden we echt niet durven dromen. Bijna 2 miljoen mensen die nu bij de ontvoering van een kind direct ingeschakeld kunnen worden door de politie. Er is geen enkel land ter wereld waar zoveel mensen procentueel gezien meespeuren naar vermiste kinderen. Dit maakt de kans dat iemand na een AMBER Alert de levensreddende tip kan geven, een stuk groter. Bedankt, Nederland."

Vandaag in de Telegraaf, ter ere van de internationale Dag van het Vermiste Kind, een groot achtergrond-artikel over AMBER Alert.

*Jaarlijks wordt op 25 mei, de internationale Dag van het Vermiste Kind, stilgestaan bij kinderen die nog vermist zijn, worden kinderen die dood zijn teruggevonden herdacht, en wordt er aandacht besteed aan het onderwerp kindervermissingen (educatie en preventie). In dit kader heeft de politie dit jaar ook een mailing naar basisscholen gestuurd met lesmateriaal over het onderwerp 'kindervermissingen' en werd afgelopen week opgeroepen je aan te melden voor het AMBER Alert met de #1op10 actie.