Thema-avond Gaswinning in Loppersum

In het gemeentehuis van Loppersum is het Regionaal Informatiepunt Gaswinning gevestigd. Hier vindt u informatie over gaswinning in Groningen en de aardbevingen die dit veroorzaakt. Regelmatig worden er vanuit het Regionaal Informatiepunt Gaswinning thema-avonden georganiseerd.

Het thema van 6 juni is: schadeherstel en bouwkundig versterken. NAM zal deze avond ingaan op veelgestelde vragen in het schadeherstel proces en het onderzoek bouwkundig versterken. Wanneer mag je bijvoorbeeld om een contra-taxateur vragen? En wanneer is er sprake van een actueel veiligheidsrisico en hoe gaat NAM hiermee om? Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie, ook over het project bouwkundig versterken dat op 1 mei is gestart met veldonderzoek in onder andere Loppersum, Middelstum en Bedum door ingenieursbureau Arup in opdracht van NAM. Op 6 juni zal NAM een toelichting geven op hoe dit werkt. Wat voor gegevens zijn tijdens het veldonderzoek verzameld en hoe kan dit nu informatie geven over de sterkte van andere gebouwen?

De thema-avond start om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal van de gemeente Loppersum. In verband met een maximaal aantal deelnemers kunt u zich aanmelden via telefoonnummer (0596) 548 200 of per mail naar gemeente@loppersum.nl.