Deel 3 van documentaire Iedereen Journalist


Uitzending: 29 juli 2013
Ik ben fan

In de maand juli zendt de publieke omroep NTR de driedelige documentaire 'Iedereen Journalist' uit. Dit drieluik, gefinancierd door het Stimuleringsfonds voor de Pers, behandelt de invloed van het internet op de journalistiek en de toekomst voor uitgevers en redacties.

* Tag personen
[USEMAP]

Joris Luyendijk - Still uit deel 3 Iedereen Journalist

Deel 3 is uitgezonden op maandag 29 juli. In de derde aflevering focussen de filmmakers zich op de toekomst van de journalistiek, laten ze zien dat iedereen online journalistiek kan bedrijven en gaan ze langs bij verschillende nieuwe initiatieven, waaronder de deelnemers van The Challenge.
Bekijk deel 3:

IFrame

Bekijk de eerdere afleveringen

Deel 2 is uitgezonden op maandag 22 juli. In de tweede aflevering worden de verschillen in normen en waarden tussen internetjournalistiek en traditionele journalistiek geschetst. Onder de oude normen verstaat documentairemaker Henk Steenhuis bijvoorbeeld dubbelchecken en feiten van meningen
onderscheiden. "Op internet is dat allemaal anders, en we laten zien hoe die losse omgangsvormen ook hun intrede doen in de traditionele journalistiek." Bekijk deel 2:

Object: application/x-shockwave-flash
IFrame
Get Adobe Flash

Deel 1 is uitgezonden op maandag 15 juli. In het eerste deel laten de programmamakers zien welke rampen zich hebben voltrokken bij grote kranten en tijdschriften in Nederland. "De Telegraaf heeft in tien jaar tijd een derde deel van zijn abonnees heeft verloren, wat natuurlijk enorm veel is",
vertelde documentairemaker Steenhuis in een eerder interview op Persinnovatie. Bekijk deel 1:

Object: application/x-shockwave-flash
IFrame
Get Adobe Flash

Lees ook

* Interview met Henk Steenhuis, samensteller Iedereen Journalist
* Het bestuursbesluit van het project Iedereen Journalist

Bijdragen

[IMG]Stimuleringsfonds voor de Pers