Haaksbergen - Naar Syrie meegenomen dochters met moeder herenigd


Naar Syrie meegenomen dochters met moeder herenigd

* Laatste update: 30-07-2013 | 14:26

Haaksbergen - Vandaag, dinsdagmiddag 30 juli zijn de drie meisjes uit Haakbergen, die - tegen de wil van hun moeder - door hun vader waren meegenomen naar Syrie, veilig in Nederland teruggekeerd en met hun moeder herenigd. Hun vader is bij aankomst in Nederland aangehouden en ingesloten.

De meisjes ( 7, 8 en 11 jaar) vertrokken dinsdag 23 juli jl. in alle vroegte met hun 42-jarige vader, via een Duits vliegveld naar Instanboel. Later bleek dat het viertal was doorgereisd naar Syrie. Daar verbleven ze enkele dagen bij familie. Ook werden via de Libische schoonfamilie contacten
met de echtgenote in Nederland gelegd. Na contacten met o.a. politie, familie en het maatschappelijk werk, was de Haakbergenaar bereid om onder politiebegeleiding vrijwillig met zijn dochters naar Nederland terug te keren.



Door een rechercheteam van het politiedistrict Twente, onder leiding van het Openbaar Ministerie, is de afgelopen week intensief met verschillende Turkse- en Nederlandse instanties en autoriteiten samengewerkt. Daarbij lag het accent vooral op een veilige terugkeer van de meisjes naar
Nederland. Hierbij speelden de verschillende culturele- en juridische aspecten en achtergronden een belangrijke rol.

Zijn echtgenote deed na hun vertrek aangifte van mishandeling, gijzeling van haar zelf en van ontvoering van haar dochters. Naar de man en mogelijke betrokkenen wordt een nader strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

(2013073873)