Egypte onder Terror Attack, MB in oorlog tegen hun eigen volk en leger


MB in oorlog tegen hun eigen volk en leger.

Woerden, 20130817 -- Voor mij is het als Nederlandse Egyptenaar duidelijk geworden dat steeds meer mensen een verkeerd beeld krijgen over de huidige situatie in Egypte. Bij deze zal ik proberen een korte heldere lijn vanuit de geschiedenis te beschrijven hoe de stand van zaken is.

Allereerst: Wat is de moslimbroederschap? Het is een illegale groep geweest waarvan de handen vuil zijn van het bloed van aanslagen, o.a. op de vroegere president El Sadat, het verbranden van kerken, poging tot moord op Abd El Nasser, flinke bloedbaden van toeristen, terroriseren van het volk, haat zaaien tegen het westen en tegen Israel. Hun grootste 2 dromen waren: aan de macht komen om de fundering van een islamitische staat te leggen. De moslimbroederschap werkt samen met een aantal terreurorganisaties, zoals El Qaida, Hamas en internationale organisaties in Syrie, Turkije, Jemen. Hun 2e droom is economisch: om de sleutelorganisaties in handen te hebben om de rijkdom van Egypte te veroveren. De moslimbroederschap heeft samen hand in hand gewerkt met president Barak Obamah die 8 miljard euro steun heeft gegeven aan de moslimbroederschap in ruil voor een stukje grond in de Sinai. In het oog van de normale Egyptische burger op dit moment zijn Morsi en de moslimbroederschap verraders van het land om de volgende reden: ............


1. Het samenwerken met terreurorganisaties als Hamas en ElQaida om een islamitische staat op te richten in het Midden Oosten.
2. Ze roepen troepen van Djihadisten wereldwijd op om naar Egypte toe te komen om te vechten voor Islam.
3. Ze hebben contact en steun van terreurorganisaties die gevestigd zijn in El Halal, een berg in Sinai waar o.a. raketten worden afgevuurd tegen Israel en terreuraanvallen voorbereid wereldwijd en in Egypte.
4. Het islamiseren van de egyptische maatschappij.
5. Het vernietigen van staatsgebouwen en organisaties.
6. De kerken en andere gebouwen van o.a. kopten en protestantse christenen (de laatste 3 dagen zijn er inmiddels meer dan 27 gebouwen volledig verwoest).
7. 30 juni 2013 hebben 35 miljoen burgers hun standpunt bekend gemaakt door massaal te protesteren. Dit is toegestaan volgens de egyptische grondwet en het leger heeft alleen steun gegeven aan de wil van de burger.
8. Het islamiseren van de egyptische grondwet o.a. dat christenburgers geen landgenoten meer zijn maar 2e rangs burgers die als zodanig in een islamitisch land mogen leven.
9. De laatste 3 jaar zijn meer dan 150.000 christenen uit het land gevlucht vanwege de islamisering van de samenleving.
10. Ontvoering van zakenmannen, jonge meisjes in 2 jaar tijd meer dan 1400 geregistreerde gevallen. De meisjes zijn meestal verkracht en mishandeld en geforceerd om moslim te worden.
11. Welk democratische land op aarde staat haar burgers toe om bijna 2 maanden 2 grote centra van het land volledig te blokkeren van het verkeer en het gewone burgerleven?
Er is genoeg beeldmateriaal en bewijsmateriaal dat het niet ging om een vreedzaam protest. Ze hadden voldoende wapens en Djihadisten en aanhangers van Hamas die hen steunden. Het leger en de politie hebben hun best gedaan om te voorkomen dat er slachtoffers waren. Ze hebben n.b. een maand lang gewacht voor de Ramadan. En wat verwacht je voor een reactie van de politie en het leger als ze worden doodgeschoten door Ddjihadisten en Hamasaanhangers en de radikale moslimbroederschap in hun eigen land terwijl de moslimbroederschap door de meerderheid van de bevolking aan de kant is gezet.
12. De moslimbroederschap werkt samen met een aantal andere moslimlanden, o.a. Qatar en El Gazeera TV om het verkeerde beeld aan de wereld te vertonen.

Als de europese unie en de westerse landen hopen op vrede in het Midden Oosten dan zouden ze steun moeten geven aan een stabiele regering die de kans geeft aan iedereen: moslims, christenen, jongeren, vrouwen. Maar niet steun geven aan een radikale groep zoals de moslimbroederschap of salafisten, die maar een doel hebben: dat is de islamitische staat oprichten, koste wat het kost. Dit is het topje van de ijsberg om u meer inzicht in zaken te geven. Bent u geinteresseerd om meer te horen dan nodig ik u uit a.s. maandag in de 2e kamer om 2 uur om onze conferentie bij te wonen waar o.a.  nederlandse egyptenaren die moslim zijn die de moslimbroedershap  ook zat zijn.


A.Shawki
www.arabhope.nl

ArabHope.nl