Topmodel Kim Feenstra showt jurk van sojavleesvervangers


Hollands Next Topmodel Kim Feenstra arriveerde in een wel heel bijzondere creatie op de premiere van de musical Zorro op 17 april: een jurk gemaakt van sojavleesvervangers.

27 april 2011 - Kims commentaar hierbij: 'Ik ben flexitarier, ik eet een paar dagen in de week iets anders dan vlees. Dat is goed voor de gezondheid, ons milieu, de natuur en het dierenwelzijn.' Kim vroeg hiermee aandacht voor de campagne 'Ik ben flexitarier' van Natuur & Milieu.

De jurk baarde veel opzien en werd geprezen door modejournalisten die Kim's jurk zelfs de mooiste van de hele avond vonden.De Telegraaf: 'Kim was met een straatlengte afstand de meeste opvallende verschijning op de rode loper afgelopen zondag. In een sexy jurkje a la Lady Gaga schitterde het
bloedmooie model als nooit tevoren.'

Kijk op www.ikbenflexitarier.nl voor een filmpje en foto's van de entree van Kim bij Zorro.

Afgelopen week is de jurk op Marktplaats geveild en uiteindelijk gekocht door vleesvervangerproducent Ojah. De jurk is samengesteld uit braadlapjes van de sojavleesvervanger Beeter, dat door Ojah gemaakt wordt. Natuur & Milieu feliciteert Ojah met de aanschaf van deze spectaculaire jurk!

Voor de fashionista's onder ons:
Kledingstuk: vegajurk/vleesvervangerjurk
Stof: soja braadlapjes
Maat: 34 (heupen 89 cm, middel 64 cm, borst 84 cm)
Houdbaarheid: gedroogd voor lange houdbaarheid

Natuur & Milieu wil met de campagne 'Ik ben flexitarier' de grote groep mensen die regelmatig geen vlees eet verleiden om minimaal twee dagen in de week voor lekkere plantaardige alternatieven te kiezen. Er zijn goede redenen om minder vlees te eten, zoals een lager risico op hart- en
vaatziekten, meer dierenwelzijn en minder verlies van dieren- en plantensoorten op land. Kijk op www.ikbenflexitarier.nl voor meer informatie over de voordelen van minder vlees eten, een overzicht van 400 in Nederland verkrijgbare vleesvervangers en heerlijke recepten!