Provinciaal cultuurhuis de Warande pakt uit met nieuw seizoen

Het programma van cultuurseizoen 2013-2014 van de Warande werd zopas op de wereld losgelaten. Vele grote namen in uiteenlopende genres zullen het publiek bekoren, ontroeren en fascineren: van Mariza tot Akram Khan, van Compagnie Cecilia tot Kapitein Winokio, van Jef Geys tot Toots Thielemans, van Herman Van Veen tot het Ballet van Vlaanderen... De ijzersterke en gevarieerde programmatie zorgt er ongetwijfeld voor dat iedereen er wel iets naar zijn zin vindt.

Deze evenementen schieten er alvast bovenuit:

Het openingsfeest op 14 en 15 september baadt in een mysterieuze sfeer en krijgt de veelbelovende titel `de Warande Wonderland'. Deze keer geen groot openluchtspektakel maar een aantal sprookjesachtige performances `a la David Lynch.

In februari wordt het festival `Rituelen' gepresenteerd, waarin je boeiende kunstenaars over dit thema aan het werk kan zien. In een aparte tentoonstelling wordt nagegaan hoe rituelen in de hedendaagse kunst worden ingezet.

Maar niet enkel de fysieke Warande zal het middelpunt van dit seizoen zijn. Tal van voorstellingen vinden op locatie plaats en er wordt duchtig samengewerkt met partners uit de regio om eens te ontsnappen aan het pluche van de theaterzaal.

Ontdek het hele programma, de speciale locaties en nog veel meer op de website van de Warande!