Antwoorden op vragen Lijst Salman Noordwijk


Namens het college van burgemeester en wethouders hierbij de antwoorden op de vragen van de Lijst Salman Noordwijk inzake uitspraken burgemeester in De Telegraaf.

Geachte college,
Geachte burgemeester,

In de Telegraaf van 9 oktober 2013 wordt wnd. burgemeester Lokker geciteerd over de nieuwbouwplannen van de Hotels van Oranje:

Burgemeester Jan Pieter Lokker sprak zich voor het eerst uit als voorstander van het nieuwe plan:
*Het is een fantastisch plan dat past bij Noordwijk. We moeten niet iedere ontwikkeling willen stopzetten, anders zal hier net als in andere badplaatsen de neergang inzetten*.

Lijst Salman Noordwijk is van mening dat een burgemeester boven de partijen dient te staan en zich van politieke uitspraken moet onthouden, zeker ook als de gemeenteraad betreffende plannen nog moet beoordelen;
en deze ook nog eens z* gevoelig liggen.

Daarnaast dient, naar de mening van Lijst Salman Noordwijk, een burgemeester de algemene belangen van de inwoners te behartigen.

In dat verband hebben wij de volgende vragen aan u:

1. Waarom heeft u deze politieke uitspraken in De Telegraaf, nota bene vooruitlopend op de politieke besluitvorming, gedaan?

Antwoord
Op de vraag wat ik van de plannen van de Hotels van Oranje vind, heb ik geantwoord dat ik het fantastisch vind als ondernemers in deze tijd van economische teruggang in hun hotel willen investeren. Als niemand meer investeert stopt elke ontwikkeling en dat is slecht voor Noordwijk(het
onlangs uitgekomen rapport van Bureau Louter zegt dat horeca en toerisme een achteruitgang laten zien). Ik heb tevens gezegd het stedenbouwkundig ontwerp passend te vinden bij Noordwijk, mede omdat het voldoet aan de kaders die door de gemeenteraad zijn gesteld(zie motie dd. 27 februari
jl.). Overigens gebeurt het vaker dat in de weergave, mogelijk wegens gebrek aan ruimte, de nuancering zoals hiervoor gegeven niet altijd kan worden weergegeven.

2. Heeft u de journalist ook medegedeeld dat het plan toch vooral de bouw van 100 koopappartementen in het topsegment betreft en is de journalist dit vergeten op te schrijven?

Antwoord
Dat was niet aan de orde. Ik heb mij in algemene zin geuit.

3. Heeft u aan de journalist ook nog eens duidelijk gemaakt dat u niet meer dan een waarnemend burgemeester bent, aangesteld om een mogelijke fusie te begeleiden, en dat alleen; en dat u zich daarom des te meer in andere gemeentelijke politieke kwesties terughoudend dient op te stellen?

Antwoord
Neen, omdat dit volstrekt irrelevant is. Bovendien klopt uw stelling niet met de feiten. Maar dat is u al vele malen eerder duidelijk gemaakt.

4. Welk algemeen belang heeft u in het gesprek met de journalist willen dienen?

Antwoord
Het belang van Noordwijk en de Noordwijkers.

5. Deelt u onze opvatting dat een burgemeester, die boven de partijen dient te staan, zich van dergelijke politiek inhoudelijke uitspraken dient te onthouden; en dat uw uitspraken dus zeer ongepast waren?

Antwoord
Gelet op mijn beantwoording van uw vragen deel ik uw mening niet.

Wij verzoeken u vriendelijk deze vragen v**r de eerstvolgende raadsvergadering te beantwoorden.
Met vriendelijke groet,

Dennis Salman
Lijst Salman Noordwijk

Geplaatst op: 17-10-2013 16:45
Laatst gewijzigd: 17-10-2013 16:47