UITVERGROOT: WETENSCHAP ONDER DE MICROSCOOP

Bayer neemt Minister Kamp mee in wereld van de wetenschap in hartje centrum van Den Haag

Den Haag, 17 oktober 2013 - Minister Henk Kamp van Economische Zaken bezocht vandaag de openluchttentoonstelling Science in the City langs de Hofvijver in Den Haag. De tentoonstelling is samengesteld door Bayer ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Nederlandse vestiging. Het is dit jaar precies een eeuw geleden dat de uitvinder van de Aspirine zijn eerste vestiging in Nederland opende. De fototentoonstelling, die in juni al in Amsterdam te zien was, neemt de bezoekers op een leerzame manier mee in de wondere wereld van de wetenschap.

Wat de minister zag op XXL-formaat panelen zijn, veelal, microscopische foto's met tekst en uitleg. In gewone mensentaal. De foto's verbeelden onder meer een animatie van het hart en van een griepvirus. Maar als bezoeker kun je ook zien waaruit het menselijk netvlies bestaat en kom je meer te weten over malaria en over bijzondere kunststoffen.

Markus Arnold, Senior Bayer Representative Benelux: "Met deze tentoonstelling willen wij ter gelegenheid van onze 100ste verjaardag heel beknopt en met aansprekend beeld wetenschappelijke thema's die met gezondheid, voeding en klimaat te maken hebben, belichten. Onderwerpen die tot Bayer's kernactiviteiten behoren en die de missie van ons bedrijf 'Science For A Better Life' zichtbaar maken. Bayer is een onderneming van uitvinders met een passie voor wetenschap en onderzoek. Dat hebben we in deze tentoonstelling proberen te verbeelden."

De tentoonstelling Science in the City staat opgesteld langs de Hofvijver in Den Haag is elke dag 24 uur te bezichtigen en duurt tot en met zondag 27 oktober. De toegang is gratis.

Bayer: Science For A Better Life

Bayer is een wereldwijd opererende onderneming met kernactiviteiten op het gebied van gezondheid, landbouw en hoogwaardige materialen. Bayer is een onderneming van uitvinders en een trendsetter in onderzoeksintensieve domeinen. Bayer wil met zijn producten en diensten de mens tot nut zijn en bijdragen tot een hogere levenskwaliteit. Tegelijkertijd creeert Bayer waarde via innovatie, groei en hoog winstpotentieel. Het concern staat voor duurzame ontwikkeling en erkent zijn rol als sociaal en ethisch verantwoordelijke 'corporate citizen'. In het boekjaar 2012 telde Bayer ongeveer 110 500 medewerkers en bedroeg de omzet 39.8 miljard euro. De investeringen bedroegen 2 miljard euro en de R&D-uitgaven 3 miljard euro.