Meer geld nodig voor Groningse werkgelegenheid


* 16-01-2014
* Caroline Weber (voorlichter)
* 0 reacties

De FNV waarschuwt Max van den Berg, de Groningse Commissaris van de Koning, om in de onderhandelingen met het Kabinet zich harder in te zetten voor het budget voor werkgelegenheid.

Op dit moment wordt er gewerkt aan een plan om Groningen compensatie te bieden voor de bevingen door de gaswinning. Waardoor woningen hersteld kunnen worden en de veiligheid rondom gaswinning verbetert. Naar verwachting neemt het Kabinet daar morgen een besluit over.



Zonder werk, geen leefbaarheid in Groningen

Albert Kuiper, bestuurder FNV Noord: "Wat vergeten lijkt te worden is dat er onvoldoende geld wordt gevraagd om werkgelegenheid te behouden. Voor aluminiumbedrijf Aldel en andere bedrijven die last hebben van de te hoge energieprijzen. Maar ook maatregelen om nieuwe werkgelegenheid aan te
trekken, zodat er bijvoorbeeld aardbevingsbestendige bedrijven gebouwd kunnen worden. Zodat je weer aantrekkelijk bent als gebied voor nieuwe industrie. Max van den Berg moet zich op dit punt harder opstellen richting Kabinet. Want zonder werkgelegenheid, is het snel over met de leefbaarheid
hier."



Zaterdag autocolonne langs gasvelden en Gronings Volksdebat over werk en leefbaarheid

Daarom organiseert FNV Noord zaterdag een protest met een autocolonne langs de gasvelden en organiseren ze een Gronings Volksdebat over werk en leefbaarheid. Om samen te komen tot een eisenlijst voor Den Haag. Minister Kamp en andere politici zijn welkom om te luisteren naar de Groningers.