Kamp wijst Aldel af en komt met actieplan


* 05-02-2014
* Frank Masselink, redactie FNV Metaal/ FNV Noord
* 0 reacties

Minister Henk Kamp van Economische Zaken heeft vanmorgen vroeg laten weten dat hij Aldel niet gaat redden. De gieterij van Aldel zal nog tot medio februari open blijven aldus de curatoren. Voor de honderden werknemers die werkloos raken, wordt een mobiliteitscentrum ingericht..

In aanloop naar het debat vandaag heeft minister Kamp van Economische Zaken bekend gemaakt dat het huidige plan van aanpak voor een "Delesto-variant" niet ziet zitten. Wel benadrukt hij het belang van werkgelegenheid en wil hij een plan van aanpak voor de chemische industrie Groningen.

Persbericht EZ
- Actieplan voor chemische industrie Groningen
- Antwoord Kamp aan Tweede kamer over afwijzing plan Delesto en versterking economie Groningen - (5 februari)

Debat in Tweede Kamer
Vanmiddag wordt om 16:00 gedebatteerd over het Gronings gasbesluit. De volksvertegenwoordigers kunnen minister Kamp bevragen over de oplossingen voor de mensen in Groningen, daarbij staan de gevolgen van gaswinning, maar ook over de werkgelegenheid en leefbaarheid in de Groningen centraal.

"Behoud van werkgelegenheid is keihard nodig voor het perspectief van Groningen. We zullen zien of Samson zijn woorden waar maakt", aldus Albert Kuiper, bestuurder FNV Noord.

Debat is live te volgen bij
- RTV Noord
- of op de site van de Tweede Kamer

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------