Ontwerpbesluit gaswinning Groningenveld


Kom naar de informatiemarkt op 2 april voor meer informatie


Vanaf 14 maart tot en met 24 april 2014 ligt het ontwerpbesluit van minister Kamp van Economische Zaken over het gewijzigde winningsplan voor gaswinning uit het Groningenveld ter inzage. U kunt de stukken inzien op het gemeentehuis van de gemeente Eemsmond (Hoofdstraat-West 1, Uithuizen) of
digitaal vinden op www.bureau-energieprojecten.nl. Het ontwerpbesluit, het formulier voor de zienswijze en een animatie over het ontwerpbesluit kunt u daarnaast ook vinden op Rijksoverheid.nl.



Iedereen kan een zienswijze indienen
Wat vindt u van het ontwerpbesluit winningsplan Groningenveld? U kunt digitaal, schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit indienen. In uw zienswijze kunt u ingaan op alle onderdelen van het ontwerpbesluit.

* Digitaal: u kunt uw zienswijze mailen via het digitale zienswijzeformulier op www.bureau-energieprojecten.nl.
* Schriftelijk: u kunt uw zienswijze sturen naar: Bureau Energieprojecten, T.a.v. Inspraakpunt Gaswinning Groningen veld, Postbus 23, 2290 AA Wateringen.
* Mondeling: tijdens een van de informatiemarkten (zie hieronder) of telefonisch via: 088 042 42 42.



Kom naar de informatiemarkt op 2 april
Minder gaswinning, meer maatregelen voor veiligheid en perspectief voor Groningen. Dat is de kern van het kabinetsbesluit over de aardbevingen die ontstaan als gevolg van gaswinning uit het Groningenveld. Misschien heeft u vragen over wat dit ontwerpbesluit inhoudt, over veiligheid en
over wat er kan gebeuren met uw huis en leefomgeving. Daarom zijn er drie informatiemarkten waarop u uw vragen kunt stellen en informatie kunt krijgen over het ontwerpbesluit. Op 2 april is er een informatiemarkt in de gemeente Eemsmond:



Datum: woensdag 2 april
Tijd: 17.00 - 20.00 uur
Locatie: Hotel Ekamper, Radsweg 12, Roodeschool


Tijdens de informatiemarkt kunt u vrij in- en uitlopen. U kunt uw vragen stellen aan betrokken partijen, zoals de NAM, het ministerie van Economische Zaken, de Veiligheidsregio, Staatstoezicht op de Mijnen, het KNMI, TNO, enzovoort. U kunt dan ook onderwerpen aansnijden die buiten de
reikwijdte van het ontwerpbesluit vallen, maar die wel deel uitmaken van het Kabinetsbesluit van 17 januari 2014 over de gaswinning in Groningen, bijvoorbeeld schadeafhandeling.



Meer informatie

Kijk op www.rijksoverheid.nl/aardbevingen-in-groningen


Verkeer tijdens de informatiemarkt!
Tijdens de informatiemarkt wordt het verkeerssituatie tijdelijk aangepast. Ook worden er beroepsverkeersregelaars ingehuurd die u de weg wijzen.


Houdt u rekening met het volgende:
1) Rijrichting
Er wordt tijdelijk 1-richtingsverkeer ingesteld: Radsweg (tot kruising Spijksterweg), Spijksterweg (tot kruising met Zandwegje) en Zandwegje ( tot kruising Hooilandseweg).



2) stopverboden
Er komt een stopverbod voor beide kanten van de Hooilandseweg, vanaf de kruising met het Zandwegje tot het einde van de bebouwde kom van Oosteinde, en voor de Radsweg aan de even zijde van huisnummer 8 tot nummer 14. Aan de Radsweg geldt een parkeerverbod voor de oneven
zijde.

3) parkeren
Er kan eenzijdig geparkeerd worden aan de Spijksterweg; voor de andere kant geldt een parkeerverbod.Voor het Zandwegje geldt een parkeerverbod voor beide zijden van de weg. Als deze plaatsen allemaal bezet zijn, kunnen bezoekers parkeren bij Loonbedrijf K. Stoppels.